PILNA AKCJA! Iran: Kara śmierci za „wrogość wobec Boga”

Ali Chebieshat i Sayed Khaled Mousawi zostali skazani 9 września 2013 roku przez Sąd Rewolucji Ahvaz w Iranie na karę śmierci za "wrogość wobec Boga" (moharabeh). Podczas telewizyjnego nagrania zostali zmuszeni do przyznania się do winy w związku z eksplozją gazociągu niedaleko ich wioski. Władze irańskie planują wykonać egzekucje 22 maja.

Napisz e-mail do Przywódcy Islamskiej Republiki Iranu Ayatollaha Sayeda Aliego Khamenei:
info_leader@leader.ir Przykładowa treść:
Your Excellency Ayatollah Sayed ‚Ali Khamenei,
I urge the Iranian authorities to immediately halt any plans to execute Ali Chebieshat and Sayed Khaled Mousawi, ensure their death sentences are overturned and they receive a fair trial without recourse to the death penalty. I urge to disclose the men’s whereabouts immediately, and ensure that they are protected from torture and other ill-treatment and are allowed regular contact with their lawyers and families. I would like to remind that under international law, the death penalty may be imposed only after trials complying with the most rigorous internationally recognized standards for fair trial, in which all evidence obtained under torture or other-ill-treatment is inadmissible.
Yours sincerely
___________
Dowiedz się więcej o sprawie z pliku poniżej.

Stop karze śmierci na Białorusi!

Ponad 1 milion osób apeluje do rządu Iranu o uwolnienie Nasrin Sotoudeh

“Najdrożsi, tęsknię za Wami” – listy Nasrin Sotoudeh z więzienia do jej dzieci