Pod patronatem AI: Uzodinma Iweala ?Bestie znikąd? – Amnesty International

Pod patronatem AI: Uzodinma Iweala ?Bestie znikąd?

Książka Uzodinmy Iweali dotyczy jednego z najbardziej dramatycznych problemów współczesnego świata – opisuje losy dziecka, mieszkańca afrykańskiej wioski, który zostaje wcielony do armii podobnych jemu nastoletnich dzieci. Bohater jest zmuszany do gwałtów, zabijania i zadawania tortur. Jednocześnie rozgrywa się w nim dramatyczna, wewnętrzna walka dobra ze złem.
Mroczna, niezwykła opowieść prosto z Jądra Ciemności o zacierających się granicach między dobrem i złem. Pisarz wciela się w postać bohatera makabry – dziecka, które przemienione w żołnierza popełnia najgorsze zbrodnie, stając się jednocześnie ofiarą i katem.
Wojciech Jagielski Więcej informacji Amnesty o dzieciach-żołnierzach Wygraj książkę Coalition to stop the use of Child Soldiers

Żądamy natychmiastowego zakończenia ataków na ludność cywilną Ukrainy!