Podróżuj z Amnesty International: Ameryka Łacińska (Warszawa, 26 kwietnia) – Amnesty International

Podróżuj z Amnesty International: Ameryka Łacińska (Warszawa, 26 kwietnia)

Akcja Amnesty International dotyczyć będzie przypadków łamania praw człowieka w krajach Ameryki Łacińskiej. Należy do nich między innymi sprawy Raul Hernandeza – działacza stowarzyszenia chroniącego prawa Indian stanu Guerrero w Meksyku, który został oskarżony o przestępstwo, którego nie popełnił. Jest on uważany za więźnia sumienia Amnesty International. Ta i wiele innych spraw łamania praw człowieka w krajach Ameryki Łacińskiej wymaga reakcji, a napisanie listu jest bardzo skuteczną pomocą.
Podczas wieczoru goście będą mogli poznać kulturę Ameryki Łacińskiej przez pryzmat muzyki, tańca i fotografii. Szkoła salsy Montuno Aye zaprezentuje gorące tańce latynoamerykańskie oraz zaprosi gości do udziału w warsztacie tanecznym. Około godziny 21.00 wystąpi zespół Mariachi Los Amigos grający oryginalną meksykańską muzykę.
Będzie to pierwsze z cyklu trzech podróży z Amnesty International. Kolejne spotkania – 10 maja i 24 maja zostaną poświęcone Europie Wschodniej i Afryce.
Kontakt: Grzegorz Żukowski, 606 180 104, grz.zukowski@gmail.com