Poszukujemy badacza/badaczki do przeprowadzenia diagnozy sieci edukacji praw człowieka Stowarzyszenia Amnesty International – Amnesty International

Sieć Edukacji Praw Człowieka Amnesty International to grupa ludzi zaangażowanych w budowanie kultury praw człowieka w Polsce. Sieć tworzą zarówno nauczycielki i nauczyciele, jak i edukatorzy i edukatorki działający w edukacji pozaformalnej. Członkowie i członkinie sieci angażują się w jej działania na zasadzie wolontariatu.

Sieć zapewnia przestrzeń do nauki w obszarze edukacji praw człowieka, dzielenia się doświadczeniem i wsparciem. Swoją pracą staramy się kształtować postawy, rozwijać wiedzę i umiejętności umożliwiające skuteczną obronę praw naszych i innych ludzi. Przez lata nauczyliśmy się, że budowanie wspólnoty wokół edukacji praw człowieka jest równie ważne, jak sama edukacja, a w dobie kurczącej się przestrzeni dla społeczeństwa obywatelskiego jest kluczowe, aby umożliwić ludziom działania edukacyjne pomimo niesprzyjających okoliczności.

Ponieważ nasza sieć w ostatnich latach uległa znacznym przemianom, powiększyła się i zróżnicowała, potrzebujemy spojrzenia z zewnątrz, aby usystematyzować naszą wiedzę o potrzebach członków i członkiń oraz wyznaczyć takie kierunki rozwoju, tak aby sieć była adekwatną odpowiedzią na wyzwania związane z edukacją praw człowieka w Polsce.

Zadania osoby przeprowadzającej diagnozę:

• zbadanie wiedzy osób działających w sieci na temat różnych możliwości zaangażowania oferowanych przez Stowarzyszena oraz diagnoza, w jaki sposób osoby korzystają z tych możliwości.
  • określenie głównych potrzeb osób działających w sieci edukacji praw człowieka;
  • zidentyfikowanie barier utrudniających rozwój w sieci oraz potencjałów sprzyjających mu;
  • zaproponowanie rekomendacji dotyczących rozwoju sieci.

Oczekiwania:

• Udokumentowane doświadczenie badawcze;
  • Znajomość problematyki III sektora i edukacji prawoczłowieczej;
  • Znajomość systemu edukacji w Polsce.

Oferujemy:

• Zatrudnienie w ramach umowy zlecenie (2500 zł brutto);
  • Współpracę z prestiżowąorganizacją międzynarodową;
  • Zadanie, które będzie mieć realne przełożenie na wzmacnianie postaw prawoczłowieczych, obronę praw człowieka i budowanie bardziej przyjaznego i sprawiedliwego świata.

Zainteresowane osoby prosimy o przesłanie CV i listu motywacyjnego za pomocą poniższego formularza. Na zgłoszenia czekamy do 4 lutego 2021 r. Skontaktujemy się tylko z wybranymi kandydatami/kandydatkami.

Informacje na temat oferowanego stanowiska pracy są udzielane wyłącznie za pomocą poczty elektronicznej pod adresem: rekrutacja@amnesty.org.pl.

FORMULARZ APLIKACYJNY

Poniżej dodaj swoje CV:

Jeśli jest wymagany - dodaj swój list motywacyjny:

Jeśli jest wymagany - dodaj inny dokument:

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych przez Stowarzyszenie Amnesty International w celu przeprowadzenia procesu rekrutacji. Dane będziemy przetwarzać do 30 dni na podstawie obowiązujących przepisów prawa (m.in. Rozporządzenia UE 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016). Pamiętaj, że masz prawo dostępu do swoich danych. Możesz zwrócić się do nas z prośbą o ich sprostowanie, usunięcie lub ograniczenia ich przetwarzania. Możesz też wycofać swoją zgodę, a także złożyć skargę do organu nadzorczego. W sprawie danych osobowych kontaktuj się z nami pod adresem: dane@amnesty.org.pl.