Poszukujemy Koordynatora / Koordynatorki ds. Aktywizmu

Stowarzyszenie Amnesty International poszukuje osoby na stanowisko Koordynatora / Koordynatorki ds. Aktywizmu. Na zgłoszenia czekamy do 21 maja.

Najważniejsze obowiązki:

·         Strategiczne planowanie rozwoju potencjału aktywistów i aktywistek grup lokalnych AI, by mogli skutecznie działać na rzecz praw człowieka w środowisku lokalnym.

·         Doradztwo merytoryczne dla grup lokalnych w obszarze budowania umiejętności liderskich, zarządzania grupą, długofalowego planowania działań oraz organizacji akcji.

·         Koordynacja i nadzór nad działaniami prowadzonymi przez grupy lokalne Amnesty International w Polsce.

·         Prowadzenie szkoleń i dostarczanie informacji grupom lokalnym na temat działalności organizacji.

·         Inicjowanie i prowadzenie ogólnopolskich projektów aktywistycznych (m.in. Maraton Pisania Listów, Akcja Letnia)

·         Organizacja procesu pozyskiwania środków i prowadzenie rozliczeń dla grup lokalnych.

Wymagania:

·         minimum 2 lata doświadczenia w pracy w organizacji pozarządowej na podobnym stanowisku

·         dobra znajomość tematyki praw człowieka

·         umiejętności trenerskie i doświadczenie w pracy z grupami

·         wysokie kompetencje komunikacyjne, łatwość w nawiązywaniu kontaktów z różnymi grupami docelowymi

·         kreatywność, umiejętność motywowania i inspirowania innych do podejmowania ciekawych działań i akcji

·         dobra znajomość narzędzi internetowych i społecznościowych umożliwiających skuteczne działanie online (webaktywizm)

·         znajomość środowiska organizacji pozarządowych w Polsce

·         wykształcenie wyższe

·         doświadczenie w zakresie zarządzania projektami

·         bardzo dobra znajomość języka angielskiego

·         gotowość do pracy w terenie, również w weekendy (w zamian za dni wolne odebrane w tygodniu roboczym)

Oferujemy:

·         pracę w jednej z największych organizacji pozarządowych na świecie

·         zatrudnienie w ramach umowy o pracę w wymiarze pełnego etatu (miejsce pracy: Warszawa)

·         3-miesięczny okres próbny, następnie umowa na 12 miesięcy, następnie umowa na czas nieokreślony

·         wynagrodzenie w przedziale 3200 – 3500 zł netto w zależności od kompetencji i doświadczenia

·         pracę w zmotywowanym, entuzjastycznym i dynamicznym zespole ludzi, którzy niesprawiedliwość na świecie traktują osobiście

Stowarzyszenie Amnesty International respektuje procedury Equal Opportunity Employer (EOE). Przy wyborze i awansie nie stosuje się kryteriów dotyczących wieku, rasy, koloru skóry, płci (w tym ciąży i wychowania dziecka), pochodzenia etnicznego i narodowego, orientacji seksualnej i stanu zdrowia; uwzględniane są jedynie wiedza, doświadczenie i umiejętności. Zasady te dotyczą także nawiązania i rozwiązania stosunku pracy, warunków zatrudnienia, awansowania oraz dostępu do szkoleń w celu podnoszenia kwalifikacji zawodowych.

Biuro Stowarzyszenia Amnesty International nie jest przystosowane do potrzeb osób z niepełnosprawnością ruchową.

Zainteresowane osoby prosimy o przesłanie życiorysu oraz listu motywacyjnego (w języku polskim) za pomocą poniższego formularza do 21 maja 2019 roku. Zastrzegamy, że odpowiemy tylko na wybrane zgłoszenia.

FORMULARZ APLIKACYJNY

Poniżej dodaj swoje CV:

Jeśli jest wymagany - dodaj swój list motywacyjny:

Jeśli jest wymagany - dodaj inny dokument:

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych przez Stowarzyszenie Amnesty International w celu przeprowadzenia procesu rekrutacji. Dane będziemy przetwarzać do 30 dni na podstawie obowiązujących przepisów prawa (m.in. Rozporządzenia UE 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016). Pamiętaj, że masz prawo dostępu do swoich danych. Możesz zwrócić się do nas z prośbą o ich sprostowanie, usunięcie lub ograniczenia ich przetwarzania. Możesz też wycofać swoją zgodę, a także złożyć skargę do organu nadzorczego. W sprawie danych osobowych kontaktuj się z nami pod adresem: dane@amnesty.org.pl.

20 zł miesięcznie
Pomagaj organizować akcje i kampanie
30 zł miesięcznie
50 zł miesięcznie