Poszukujemy koordynatora/koordynatorki projektów edukacyjnych

Stowarzyszenie Amnesty International poszukuje osoby, która dołączy do działu edukacji i aktywizmu w charakterze koordynatora/koordynatorki projektów edukacyjnych.

Do zadań zatrudnionej osoby będzie należało między innymi:

• Merytoryczna, administracyjna i finansowa koordynacja projektu edukacyjnego skierowanego do nauczycieli/ek, uczniów/uczennic szkół podstawowych i ponadpodstawowych oraz trenerów/ek edukacji pozaformalnej – m.in. nadzór nad realizacją działań zgodnie z założeniami i harmonogramem projektu, wydatkowanie środków zgodnie z wymogami grantodawcy, sporządzanie reportów merytorycznych i finansowych, prowadzenie dokumentacji projektu.
  • Współpraca z zaangażowanymi ekspertami i ekspertkami w zakresie opracowywania programów szkoleń i facylitacji warsztatów skierowanych do nauczycieli/nauczycielek, edukatorów/edukatorek oraz aktywistów/aktywistek współpracujących ze Stowarzyszeniem (zakres tematyczny: edukacja globalna, edukacja antydyskryminacyjna, prawa uchodźców i migrantów).
  • Opracowanie materiałów edukacyjnych skierowanych do osób pracujących z młodzieżą w ramach edukacji formalnej i pozaformalnej.
  • Współpraca z pracownikami/czkami Stowarzyszenia i ekspertami/kami zewnętrznymi w ramach zadań przewidzianych w projekcie.

Wymagania:

• wykształcenie wyższe,
  • minimum 2 lata doświadczenia pracy na podobnym stanowisku,
  • dobra znajomość tematyki praw człowieka, w tym wiedza w obszarze edukacji praw człowieka i edukacji globalnej,
  • udokumentowane doświadczenie w przygotowywaniu i realizacji projektów społecznych i/lub edukacyjnych, w tym kierowanych do środowiska szkolnego,
  • doświadczenie w koordynacji i rozliczaniu projektów finansowanych przez Komisję Europejską,
  • mile widziane przygotowanie i doświadczenie trenerskie,
  • wysokie kompetencje komunikacyjne, łatwość w nawiązywaniu kontaktów z różnymi grupami docelowymi (aktywiści i aktywistki w różnym wieku, młodzież szkolna, nauczyciele/nauczycielki, wolontariusze i wolontariuszki),
  • znajomość środowiska organizacji pozarządowych w Polsce,
  • bardzo dobra znajomość języka angielskiego.

Zatrudnionej osobie oferujemy:

• zatrudnienie w ramach umowy o pracę w wymiarze ½ etatu (20 godzin tygodniowo),
  • wynagrodzenie wysokości 1600 PLN netto,
  • 3-miesięczny okres próbny, następnie umowa o pracę na czas określony do 30 września 2020 r.
  • możliwość uczestnictwa w międzynarodowych spotkaniach,
  • pracę w jednej z największych organizacji pozarządowych na świecie,
  • pracę w zmotywowanym, entuzjastycznym i dynamicznym zespole.

Stowarzyszenie Amnesty International respektuje procedury Equal Opportunity Employer (EOE). Przy wyborze i awansie nie stosuje się kryteriów dotyczących wieku, rasy, koloru skóry, płci (w tym ciąży i wychowania dziecka), pochodzenia etnicznego i narodowego, orientacji seksualnej i stanu zdrowia; uwzględniane są jedynie wiedza, doświadczenie i umiejętności. Zasady te dotyczą także nawiązania i rozwiązania stosunku pracy, warunków zatrudnienia, awansowania oraz dostępu do szkoleń w celu podnoszenia kwalifikacji zawodowych.
Informujemy, że Biuro Stowarzyszenia Amnesty International nie jest przystosowane do potrzeb osób poruszających się na wózkach.

Zainteresowane osoby prosimy o przesłanie CV oraz listu motywacyjnego (w języku polskim) do 12 lutego 2019 roku. W CV prosimy o zamieszczenie wykazu realizowanych szkoleń i projektów edukacyjnych. Zastrzegamy, że odpowiemy tylko na wybrane zgłoszenia.

FORMULARZ APLIKACYJNY

Poniżej dodaj swoje CV:

Jeśli jest wymagany - dodaj swój list motywacyjny:

Jeśli jest wymagany - dodaj inny dokument:

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych przez Stowarzyszenie Amnesty International w celu przeprowadzenia procesu rekrutacji. Dane będziemy przetwarzać do 30 dni na podstawie obowiązujących przepisów prawa (m.in. Rozporządzenia UE 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016). Pamiętaj, że masz prawo dostępu do swoich danych. Możesz zwrócić się do nas z prośbą o ich sprostowanie, usunięcie lub ograniczenia ich przetwarzania. Możesz też wycofać swoją zgodę, a także złożyć skargę do organu nadzorczego. W sprawie danych osobowych kontaktuj się z nami pod adresem: dane@amnesty.org.pl.

20 zł miesięcznie
Pomagaj organizować akcje i kampanie
30 zł miesięcznie
50 zł miesięcznie