Poszukujemy Koordynatora_koordynatorki ds Aktywizmu – Amnesty International

Poszukujemy Koordynatora_koordynatorki ds Aktywizmu

Stowarzyszenie Amnesty International poszukuje osoby na stanowisko Koordynatora_Koordynatorki ds. Aktywizmu. Na zgłoszenia czekamy do 30 czerwca 2022.

Najważniejsze obowiązki:

• Strategiczne planowanie rozwoju oferty zaangażowania aktywistycznego osób zrzeszonych w Stowarzyszeniu i sympatyzujących z ruchem Amnesty International.
  • Rozwijanie potencjału aktywistów i aktywistek Grup Lokalnych AI, by mogli skutecznie działać na rzecz praw człowieka w środowisku lokalnym.
  • Doradztwo merytoryczne dla Grup Lokalnych w obszarze budowania umiejętności liderskich, zarządzania grupą, długofalowego planowania działań oraz organizacji akcji.
  • Koordynacja i nadzór nad działaniami prowadzonymi przez Grupy Lokalne Amnesty International w Polsce.
  • Inicjowanie i prowadzenie ogólnopolskich projektów aktywistycznych (m.in. Akcja Letnia, Miesiąc Dumy, Maraton Pisania Listów)

Wymagania:

• minimum 2 lata doświadczenia w pracy w organizacji pozarządowej na podobnym stanowisku
  • dobra znajomość tematyki praw człowieka
  • umiejętności trenerskie i doświadczenie w pracy z grupami
  • wysokie kompetencje komunikacyjne, łatwość w nawiązywaniu kontaktów z różnymi grupami docelowymi
  • kreatywność, umiejętność motywowania i inspirowania innych do podejmowania ciekawych działań i akcji
  • dobra znajomość narzędzi internetowych i społecznościowych umożliwiających skuteczne działanie online (webaktywizm)
  • znajomość środowiska organizacji pozarządowych w Polsce
  • wykształcenie wyższe
  • doświadczenie w zakresie zarządzania projektami
  • bardzo dobra znajomość języka angielskiego
  • gotowość do pracy w terenie, również w weekendy (w zamian za dni wolne odebrane w tygodniu roboczym)

Oferujemy:

• pracę w jednej z największych organizacji pozarządowych na świecie
  • zatrudnienie w ramach umowy o pracę w wymiarze pełnego etatu (miejsce pracy: Warszawa)
  • 3-miesięczny okres próbny, następnie umowa na 12 miesięcy, następnie umowa na czas nieokreślony
  • wynagrodzenie w przedziale 4600 – 5800 PLN brutto w zależności od kompetencji i doświadczenia
  • pracę w zmotywowanym, entuzjastycznym i dynamicznym zespole ludzi, którzy niesprawiedliwość na świecie traktują osobiście

Stowarzyszenie Amnesty International respektuje procedury Equal Opportunity Employer (EOE). Przy wyborze i awansie nie stosuje się kryteriów dotyczących wieku, koloru skóry, płci (w tym ciąży i wychowania dziecka), pochodzenia etnicznego i narodowego, orientacji seksualnej i stanu zdrowia; uwzględniane są jedynie wiedza, doświadczenie i umiejętności. Zasady te dotyczą także nawiązania i rozwiązania stosunku pracy, warunków zatrudnienia, awansowania oraz dostępu do szkoleń w celu podnoszenia kwalifikacji zawodowych.

Biuro Stowarzyszenia Amnesty International nie jest przystosowane do potrzeb osób z niepełnosprawnością ruchową.

Zainteresowane osoby prosimy o przesłanie życiorysu oraz listu motywacyjnego (w języku polskim) za pomocą poniższego formularza do 30 czerwca 2022 roku. Zastrzegamy, że odpowiemy tylko na wybrane zgłoszenia.

FORMULARZ APLIKACYJNY

Poniżej dodaj swoje CV:

Jeśli jest wymagany - dodaj swój list motywacyjny:

Jeśli jest wymagany - dodaj inny dokument:

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych przez Stowarzyszenie Amnesty International w celu przeprowadzenia procesu rekrutacji. Dane będziemy przetwarzać do 30 dni na podstawie obowiązujących przepisów prawa (m.in. Rozporządzenia UE 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016). Pamiętaj, że masz prawo dostępu do swoich danych. Możesz zwrócić się do nas z prośbą o ich sprostowanie, usunięcie lub ograniczenia ich przetwarzania. Możesz też wycofać swoją zgodę, a także złożyć skargę do organu nadzorczego. W sprawie danych osobowych kontaktuj się z nami pod adresem: dane@amnesty.org.pl.