Poszukujemy Menadżerki/Menadżera ds. Finansowych

Stowarzyszenie Amnesty International poszukuje osoby na stanowisko: Menadżerka/Menadżer ds. Finansowych.

Zadania i obowiązki:

• Odpowiedzialność za strategię finansową i realizację celów długoterminowych: przygotowywanie budżetu sekcji i prognoz cash-flow; analizowanie i raportowanie czynników wpływających na wyniki finansowe;
  • Zarządzanie zespołem administracji i finansów; organizacja pracy i wsparcie zespołu;
  • Monitoring i kontrola finansowa: regularna kontrola raportów otrzymywanych z biura rachunkowego; monitorowanie stanu kont bankowych, optymalizacja usług i kosztów bankowych; kontrola i ocena działań finansowych pod kątem możliwości redukcji kosztów;
  • Opracowywanie raportów finansowych, m.in. dla Międzynarodowego Sekretariatu Amnesty;
  • Przygotowywanie rocznych sprawozdań finansowych we współpracy z biurem rachunkowym;
  • Dbanie o zgodność polityk i standardów pracy Stowarzyszenia z wymogami finansowymi i prawnymi oraz wartościami organizacji.

Oczekiwania:

• minimum 5 lat doświadczenia w zarządzaniu zespołem i budżetem;
  • znajomość realiów pracy w organizacji pozarządowej;
  • bardzo dobra znajomość języka angielskiego;
  • wykształcenie wyższe kierunkowe (rachunkowość, zarządzanie, finanse);
  • znajomość zasad rachunkowości zarządczej;
  • doskonałe zdolności organizacyjne;
  • umiejętność analitycznego myślenia.

Oferujemy:

• zatrudnienie w ramach umowy o pracę w wymiarze pełnego etatu; istnieje możliwość zatrudnienia na ¾ etatu;
  • możliwość rozwoju, nauki oraz zdobywania doświadczenia w międzynarodowej organizacji działającej na rzecz obrony praw człowieka;
  • pracę w zmotywowanym, entuzjastycznym i dynamicznym zespole.

Zainteresowane osoby prosimy o przesłanie CV i listu motywacyjnego (w języku polskim) do wtorku 12.02.2019 r. korzystając z poniższego formularza. Skontaktujemy się tylko z wybranymi kandydatkami/kandydatami.

FORMULARZ APLIKACYJNY

Poniżej dodaj swoje CV:

Jeśli jest wymagany - dodaj swój list motywacyjny:

Jeśli jest wymagany - dodaj inny dokument:

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych przez Stowarzyszenie Amnesty International w celu przeprowadzenia procesu rekrutacji. Dane będziemy przetwarzać do 30 dni na podstawie obowiązujących przepisów prawa (m.in. Rozporządzenia UE 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016). Pamiętaj, że masz prawo dostępu do swoich danych. Możesz zwrócić się do nas z prośbą o ich sprostowanie, usunięcie lub ograniczenia ich przetwarzania. Możesz też wycofać swoją zgodę, a także złożyć skargę do organu nadzorczego. W sprawie danych osobowych kontaktuj się z nami pod adresem: dane@amnesty.org.pl.

Stowarzyszenie Amnesty International respektuje procedury Equal Opportunity Employer (EOE). Przy wyborze i awansie nie stosuje się kryteriów dotyczących wieku, rasy, koloru skóry, płci (w tym ciąży i wychowania dziecka), pochodzenia etnicznego i narodowego, orientacji seksualnej i stanu zdrowia; uwzględniane są jedynie wiedza, doświadczenie i umiejętności.
Zasady te dotyczą także nawiązania i rozwiązania stosunku pracy, warunków zatrudnienia, awansowania oraz dostępu do szkoleń w celu podnoszenia kwalifikacji zawodowych.

Powiązany temat

Poszukujemy wolontariusza/-ki do współpracy przy Maratonie Pisania Listów

Powiązany temat

Co oznacza decyzja Trybunału Sprawiedliwości UE dla oceny niezależności organów odpowiedzialnych za nominowanie i dyscyplinowanie sędziów w Polsce?