Poszukujemy osoby do doradztwa strategicznego w obszarze aktywizmu

STOWARZYSZENIE AMNESTY INTERNATIONAL ZAPRASZA DO SKŁADANIA OFERT
NA ŚWIADCZENIE USŁUG BĘDĄCYCH PRZEDMIOTEM NINIEJSZEGO OGŁOSZENIA
W OPARCIU O UMOWĘ ZLECENIE.

Amnesty International poszukuje osoby, która udzieli doradztwa strategicznego zespołowi Stowarzyszenia i wesprze proces budowy potencjału grup lokalnych Amnesty International zrzeszających aktywistów i aktywistki z kilkunastu miejscowości w Polsce.

Rodzaj umowy: umowa zlecenie

PRZEDMIOTEM ZLECENIA JEST ŚWIADCZENIE USŁUG POLEGAJĄCYCH NA:

• Opracowaniu, we współpracy z zespołem Amnesty International, planu budowy potencjału i systemu wsparcia dla aktywistów i aktywistek realizujących działania na rzecz praw człowieka. Główne obszary doradztwa strategicznego i mentoringu:
  • Długofalowe i strategiczne planowanie działań.
  • Efektywne zarządzanie zespołami aktywistycznymi w kilkunastu miejscowościach w Polsce.
  • Angażowanie nowych osób, utrzymanie motywacji i zaangażowania.
  • Nawiązywanie partnerstw na poziomie lokalnym.
  • Zarządzanie ryzykiem, radzenie sobie w trudnych sytuacjach.
  • Przygotowanie, we współpracy z zespołem Amnesty International, programu warsztatów stacjonarnych dla aktywistów i aktywistek zaplanowanych na 7-9 września 2018 i 1-3 marca 2019, udział w warsztatach w charakterze osoby współprowadzącej (warunek konieczny)

OD OSOBY APLIKUJĄCEJ OCZEKUJEMY:

• Bogatego doświadczenia aktywistycznego w przestrzeni offline i online.
  • Udokumentowanego doświadczenia w rozwoju kompetencji, wspieraniu potencjału instytucji/grup formalnych i nieformalnych/lokalnych liderów i liderek zaangażowanych w działania społeczne i/lub obywatelskie.
  • Znajomości specyfiki aktywizmu lokalnego, w tym umiejętności całościowego spojrzenia na społeczność lokalną i poszukiwania w niej potencjalnych sojuszników,  rozumienia i godzenia potrzeb różnych grup w środowisku.
  • Znajomości aktywnych metod przekazywania wiedzy i umiejętności trenerskich.
  • Wiedzy na temat praw człowieka, znajomość kampanii Amnesty International będzie dodatkowym atutem.

OFERUJEMY:

• Umowę zlecenie na okres sierpień 2018 – czerwiec 2019 z możliwością przedłużenia na rok akademicki 2019/2020
  • Szacowany poziom zaangażowanie: 10-15 godzin w tygodniu (w zależności od ostatecznie uzgodnionego zakresu zadań).
  • Wynagrodzenie będzie uzależnione od doświadczenia kandydata/kandydatki oraz ustalonego ostatecznie zakresu zadań i liczby przepracowanych godzin.

Zainteresowane osoby prosimy o przesłanie CV i listu motywacyjnego za pomocą poniższego formularza. Na zgłoszenia czekamy do 5 sierpnia 2018 roku. Skontaktujemy się tylko z wybranymi osobami.

FORMULARZ APLIKACYJNY

Poniżej dodaj swoje CV:

Jeśli jest wymagany - dodaj swój list motywacyjny:

Jeśli jest wymagany - dodaj inny dokument:

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych przez Stowarzyszenie Amnesty International w celu przeprowadzenia procesu rekrutacji. Dane będziemy przetwarzać do 30 dni na podstawie obowiązujących przepisów prawa (m.in. Rozporządzenia UE 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016). Pamiętaj, że masz prawo dostępu do swoich danych. Możesz zwrócić się do nas z prośbą o ich sprostowanie, usunięcie lub ograniczenia ich przetwarzania. Możesz też wycofać swoją zgodę, a także złożyć skargę do organu nadzorczego. W sprawie danych osobowych kontaktuj się z nami pod adresem: dane@amnesty.org.pl.

20 zł miesięcznie
Pomagaj organizować akcje i kampanie
30 zł miesięcznie
50 zł miesięcznie