Poszukujemy osoby na stanowisko badacza/badaczki/osoby badawczej – Amnesty International

Poszukujemy osoby na stanowisko badacza/badaczki/osoby badawczej

Do zadań zatrudnionej osoby będzie należało między innymi:

• badanie jakościowe sytuacji praw osób LGBTI w Polsce ze szczególnym uwzględnieniem wolności od dyskryminacji,
  • planowanie i opracowanie badania w tym zakresie tematycznym,
  • przygotowanie materiałów informacyjnych i merytorycznych,
  • koordynowanie, monitorowanie i ewaluacja działań w ramach projektu badawczego.

Wymagania:

• wykształcenie wyższe prawnicze lub z nauk społecznych,
  • minimum 3 lat doświadczenia zawodowego,
  • bardzo dobra znajomość problematyki praw człowieka ze szczególnym uwzględnieniem praw osób LGBTI,
  • znajomość organizacji pozarządowych i międzyrządowych zajmujących się prawami człowieka,
  • silna motywacja do pracy, odpowiedzialność i samodzielność,
  • bardzo dobra znajomość języka angielskiego,
  • terminowość,
  • wysokie kompetencje komunikacyjne w mowie i piśmie.

Mile widziane:

• doświadczenie w prowadzeniu badań i pisaniu raportów z zakresu praw człowieka, , wystąpieniach publicznych, kontaktach z władzami, itp.

Zatrudnionej osobie oferujemy:

• zdobycie doświadczenia w pracy w jednej z największych organizacji broniących praw człowieka na świecie,
  • zatrudnienie w ramach umowy o pracę w pełnym wymiarze etatu na okres 8 miesięcy,
  • miejsce pracy: Warszawa,
  • wynagrodzenie w przedziale 3200 – 3500 zł netto (przy pełnym wymiarze godzin), w zależności od kompetencji i doświadczenia.

Planowany początek zatrudnienia – sierpień 2021 r. Przez najbliższe miesiące praca będzie świadczona zdalnie.

Zainteresowane osoby prosimy o przesłanie CV oraz listu motywacyjnego do 30 czerwca 2021 r. za pomocą dostępnego poniżej formularza. Skontaktujemy się tylko z wybranymi kandydatami/kandydatkami.

Stowarzyszenie Amnesty International respektuje procedury Equal Opportunity Employer (EOE). Przy wyborze i awansie nie stosuje się kryteriów dotyczących wieku, rasy, koloru skóry, płci (w tym ciąży i wychowania dziecka), pochodzenia etnicznego i narodowego, orientacji seksualnej i stanu zdrowia; uwzględniane są jedynie wiedza, doświadczenie i umiejętności.

Informacje na temat oferowanego stanowiska pracy są udzielane wyłącznie za pomocą poczty elektronicznej pod adresem: rekrutacja@amnesty.org.pl.

FORMULARZ APLIKACYJNY

Poniżej dodaj swoje CV:

Jeśli jest wymagany - dodaj swój list motywacyjny:

Jeśli jest wymagany - dodaj inny dokument:

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych przez Stowarzyszenie Amnesty International w celu przeprowadzenia procesu rekrutacji. Dane będziemy przetwarzać do 30 dni na podstawie obowiązujących przepisów prawa (m.in. Rozporządzenia UE 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016). Pamiętaj, że masz prawo dostępu do swoich danych. Możesz zwrócić się do nas z prośbą o ich sprostowanie, usunięcie lub ograniczenia ich przetwarzania. Możesz też wycofać swoją zgodę, a także złożyć skargę do organu nadzorczego. W sprawie danych osobowych kontaktuj się z nami pod adresem: dane@amnesty.org.pl.