Poszukujemy osoby na stanowisko: Menadżera_Menadżerki ds. finansowych – Amnesty International

Poszukujemy osoby na stanowisko: Menadżera_Menadżerki ds. finansowych

Stowarzyszenie Amnesty International poszukuje osoby na stanowisko: Menadżer_Menadżerka ds. Finansowych.

Zadania i obowiązki:

• Odpowiedzialność za strategię finansową i realizację celów długoterminowych: przygotowywanie budżetu sekcji i prognoz cash-flow; analizowanie i raportowanie czynników wpływających na wyniki finansowe, analizowanie możliwości dywersyfikacji źródeł dochodu Stowarzyszenia, zgodnie z międzynarodowymi standardami Amnesty International;
  • Analiza prawidłowości sald kont rozrachunkowych oraz kont bankowych, zgodnie ze standardami ruchu międzynarodowego;
  • Monitoring i kontrola finansowa: regularna kontrola raportów otrzymywanych z biura rachunkowego; kontrola i ocena działań finansowych pod kątem możliwości redukcji kosztów;
  • Udział w opracowywaniu raportów finansowych, m.in. dla Międzynarodowego Sekretariatu Amnesty;
  • Udział w przygotowywaniu rocznych sprawozdań finansowych we współpracy z biurem rachunkowym;
  • Dbanie o zgodność polityk i standardów pracy Stowarzyszenia z wymogami finansowymi i prawnymi oraz wartościami i standardami przyjętymi w ruchu międzynarodowym.

Oczekiwania:

• Minimum 3 lata doświadczenia w zarządzaniu zespołem i budżetem;
  • Znajomość realiów pracy w organizacji pozarządowej;
  • Wykształcenie wyższe (preferowane kierunkowe: rachunkowość, zarządzanie, finanse, ekonomia);
  • Bardzo dobra znajomość języka angielskiego;
  • Bieżąca znajomość zagadnień finansowo-księgowych oraz przepisów prawnych;
  • Doskonałe zdolności organizacyjne;
  • Umiejętność analitycznego myślenia.

Oferujemy:

• Zatrudnienie w ramach umowy o pracę w wymiarze pełnego etatu (po 3 miesięcznym okresie próbnym);
  • Możliwość rozwoju, nauki oraz zdobywania doświadczenia w międzynarodowej organizacji działającej na rzecz obrony praw człowieka;
  • Pracę w zmotywowanym, entuzjastycznym i dynamicznym zespole;
  • Wynagrodzenie miesięczne w przedziale 6500-7700 zł brutto w zależności od kompetencji i doświadczenia.

Zainteresowane osoby prosimy o przesłanie CV i listu motywacyjnego (w języku polskim) do 2 października 2022 r. poprzez poniższy formularz. Skontaktujemy się tylko z wybranymi kandydatkami_kandydatami.

Informacje na temat oferowanego stanowiska pracy są udzielane wyłącznie za pomocą poczty elektronicznej pod adresem: rekrutacja@amnesty.org.pl.

Stowarzyszenie Amnesty International respektuje procedury Equal Opportunity Employer (EOE). Przy wyborze i awansie nie stosuje się kryteriów dotyczących wieku, rasy, koloru skóry, płci (w tym ciąży i wychowania dziecka), pochodzenia etnicznego i narodowego, orientacji seksualnej i stanu zdrowia; uwzględniane są jedynie wiedza, doświadczenie i umiejętności. Zasady te dotyczą także nawiązania i rozwiązania stosunku pracy, warunków zatrudnienia, awansowania oraz dostępu do szkoleń w celu podnoszenia kwalifikacji zawodowych.

Biuro Stowarzyszenia Amnesty International nie jest przystosowane do potrzeb osób z niepełnosprawnością ruchową.

FORMULARZ APLIKACYJNY

Poniżej dodaj swoje CV:

Jeśli jest wymagany - dodaj swój list motywacyjny:

Jeśli jest wymagany - dodaj inny dokument:

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych przez Stowarzyszenie Amnesty International w celu przeprowadzenia procesu rekrutacji. Dane będziemy przetwarzać do 30 dni na podstawie obowiązujących przepisów prawa (m.in. Rozporządzenia UE 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016). Pamiętaj, że masz prawo dostępu do swoich danych. Możesz zwrócić się do nas z prośbą o ich sprostowanie, usunięcie lub ograniczenia ich przetwarzania. Możesz też wycofać swoją zgodę, a także złożyć skargę do organu nadzorczego. W sprawie danych osobowych kontaktuj się z nami pod adresem: dane@amnesty.org.pl.