Poszukujemy osoby na stanowisko badacza/badaczki/osoby badawczej – Amnesty International

Poszukujemy osoby na stanowisko badacza/badaczki/osoby badawczej

Stowarzyszenie Amnesty International poszukuje osoby na stanowisko badacza/badaczki/osoby badawczej.

Do zadań zatrudnionej osoby będzie należało między innymi:

• monitorowanie i dokumentowanie sytuacji praw uchodźców i migrantów w Polsce ze szczególnym uwzględnieniem sytuacji uchodźców z Ukrainy,
  • przygotowywanie materiałów merytorycznych na potrzeby działań rzeczniczych, komunikacyjnych i kampanijnych i udział w tych działaniach
  • reprezentowanie organizacji w mediach, u, współpraca z organizacjami pracującymi w tej dziedzinie,
  • koordynowanie, monitorowanie i ewaluacja działań w ramach projektu badawczego.

Wymagania:

• wykształcenie wyższe prawnicze lub z zakresu nauk społecznych,
    minimum 3 lat doświadczenia zawodowego, w tym doświadczenie w prowadzeniu badań i pisaniu raportów z zakresu praw człowieka,
  • bardzo dobra znajomość problematyki praw człowieka ze szczególnym uwzględnieniem praw uchodźców i migrantów,
  • znajomość organizacji pozarządowych i międzyrządowych zajmujących się prawami człowieka,
  • silna motywacja do pracy, odpowiedzialność i samodzielność,
  • bardzo dobra znajomość języka angielskiego,
  • terminowość,
  • wysokie kompetencje komunikacyjne w mowie i piśmie.

Zatrudnionej osobie oferujemy:

• zdobycie doświadczenia w pracy w jednej z największych organizacji broniących praw człowieka na świecie,
  • pracę na podstawie umowy o pracę w zakresie pełnego etatu (po 3 miesięcznym okresie próbnym),
  • miejsce pracy: Warszawa,
  • wynagrodzenie w przedziale 5000-5600 brutto, w zależności od kompetencji i doświadczenia,
  • benefity pozapłacowe,
  • pracę w entuzjastycznym i dynamicznym zespole nastawionym na realizację celów.

Zainteresowane osoby prosimy o przesłanie CV oraz listu motywacyjnego do 12 kwietnia 2022 r. za pomocą dostępnego poniżej formularza. Skontaktujemy się tylko z wybranymi kandydatami_kandydatkami.

Stowarzyszenie Amnesty International respektuje procedury Equal Opportunity Employer (EOE). Przy wyborze i awansie nie stosuje się kryteriów dotyczących wieku, rasy, koloru skóry, płci (w tym ciąży i wychowania dziecka), pochodzenia etnicznego i narodowego, orientacji seksualnej i stanu zdrowia; uwzględniane są jedynie wiedza, doświadczenie i umiejętności.

Informacje na temat oferowanego stanowiska pracy są udzielane wyłącznie za pomocą poczty elektronicznej pod adresem: rekrutacja@amnesty.org.pl.

Biuro Stowarzyszenia Amnesty International nie jest przystosowane do potrzeb osób z niepełnosprawnością ruchową.

FORMULARZ APLIKACYJNY

Poniżej dodaj swoje CV:

Jeśli jest wymagany - dodaj swój list motywacyjny:

Jeśli jest wymagany - dodaj inny dokument:

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych przez Stowarzyszenie Amnesty International w celu przeprowadzenia procesu rekrutacji. Dane będziemy przetwarzać do 30 dni na podstawie obowiązujących przepisów prawa (m.in. Rozporządzenia UE 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016). Pamiętaj, że masz prawo dostępu do swoich danych. Możesz zwrócić się do nas z prośbą o ich sprostowanie, usunięcie lub ograniczenia ich przetwarzania. Możesz też wycofać swoją zgodę, a także złożyć skargę do organu nadzorczego. W sprawie danych osobowych kontaktuj się z nami pod adresem: dane@amnesty.org.pl.