Poszukujemy osoby na stanowisko specjalisty_ki ds. wolności zgromadzeń – Amnesty International

Poszukujemy osoby na stanowisko specjalisty_ki ds. wolności zgromadzeń

Stowarzyszenie Amnesty International poszukuje osoby na stanowisko specjalisty ds. wolności zgromadzeń, rozpoczęcie pracy od stycznia 2023, zatrudnienie na okres 1 roku.

Do zadań zatrudnionej osoby będzie należało między innymi:

• koordynowanie rocznego projektu poświęconego wolności zgromadzeń w Polsce realizowanego we współpracy z norweską sekcją Amnesty International;
  • monitorowanie i dokumentowanie realizacji wolności zgromadzeń w Polsce;
  • koordynowanie obserwacji wybranych zgromadzeń w Polsce w roku 2023, w tym rekrutacja, szkolenie i utrzymywanie sieci obserwatorów i przygotowanie i koordynacja poszczególnych obserwacji;
  • prowadzenie kampanii „Protect the protests”, w tym przygotowywanie materiałów merytorycznych na potrzeby działań rzeczniczych, komunikacyjnych i kampanijnych i udział w tych działaniach;
  • współpraca z administracją samorządową, rządową i Policją;
  • współpraca z innymi sekcjami Amnesty International przy realizacji projektu obserwacji kampanii;
  • reprezentowanie organizacji w mediach.

Wymagania:

• wykształcenie wyższe, mile widziane z zakresu nauk społecznych lub prawnicze,
  • minimum 3 lata doświadczenia zawodowego, w tym doświadczenie w prowadzeniu kampanii z zakresu praw człowieka,
  • dobra znajomość problematyki wolności zgromadzeń,
  • bardzo dobre umiejętności organizacyjne,
  • samodzielność i terminowość,
  • dyspozycyjność (możliwe obserwacje w weekendy lub po zwykłych godzinach pracy)
  • bardzo dobra znajomość języka angielskiego,
  • silna motywacja do pracy, odpowiedzialność,
  • kompetencje komunikacyjne w mowie i piśmie.

Zatrudnionej osobie oferujemy:

• zdobycie doświadczenia w pracy w jednej z największych organizacji broniących praw człowieka na świecie,
  • pracę na podstawie umowy o pracę na czas określony 1 roku w zakresie pełnego etatu (po 3 miesięcznym okresie próbnym) zaczynając od 1 stycznia 2023r.,
  • miejsce pracy: Warszawa, częściowo zdalnie
  • wynagrodzenie w przedziale 5000-5400 brutto, w zależności od kompetencji i doświadczenia,
  • benefity pozapłacowe,
  • pracę w dynamicznym zespole nastawionym na realizację celów.

Zainteresowane osoby prosimy o przesłanie CV oraz listu motywacyjnego do 19 listopada 2022 r. włącznie za pomocą dostępnego poniżej formularza. Skontaktujemy się tylko z wybranymi kandydatami_kandydatkami.

Stowarzyszenie Amnesty International respektuje procedury Equal Opportunity Employer (EOE). Przy wyborze i awansie nie stosuje się kryteriów dotyczących wieku, rasy, koloru skóry, płci (w tym ciąży i wychowania dziecka), pochodzenia etnicznego i narodowego, orientacji seksualnej i stanu zdrowia; uwzględniane są jedynie wiedza, doświadczenie i umiejętności.

Informacje na temat oferowanego stanowiska pracy są udzielane wyłącznie za pomocą poczty elektronicznej pod adresem: rekrutacja@amnesty.org.pl.

Biuro Stowarzyszenia Amnesty International nie jest przystosowane do potrzeb osób z niepełnosprawnością ruchową.

FORMULARZ APLIKACYJNY

Poniżej dodaj swoje CV:

Jeśli jest wymagany - dodaj swój list motywacyjny:

Jeśli jest wymagany - dodaj inny dokument:

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych przez Stowarzyszenie Amnesty International w celu przeprowadzenia procesu rekrutacji. Dane będziemy przetwarzać do 30 dni na podstawie obowiązujących przepisów prawa (m.in. Rozporządzenia UE 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016). Pamiętaj, że masz prawo dostępu do swoich danych. Możesz zwrócić się do nas z prośbą o ich sprostowanie, usunięcie lub ograniczenia ich przetwarzania. Możesz też wycofać swoją zgodę, a także złożyć skargę do organu nadzorczego. W sprawie danych osobowych kontaktuj się z nami pod adresem: dane@amnesty.org.pl.