Aplikacja Akademii Praw Człowieka. Anonimowa osoba trzymająca telefon komórkowy / komórkę. Zdjęcie Ilustruje aktywizm internetowy lub clicktivism.

Poszukujemy osoby wolontariackiej do zarządzania społecznością

Poszukujemy entuzjastycznych Community Managerów_Managerek, którzy chcą dołączyć do naszego zespołu i pomóc w budowaniu i zarządzaniu społecznością na jednej z platform społecznościowych. Idealny_idealna kandydat_kandydatka to osoba zaznajomiona z dynamiką społeczności internetowych, zainteresowana prawami człowieka, kreatywna i swobodnie poruszająca się w przestrzeni internetowej.

Lokalizacja: zdalnie
Typ współpracy: wolontariat/staż
Czas trwania: 3-6 miesięcy (z możliwością przedłużenia)
Godziny pracy: elastyczne, około 10-15 godzin tygodniowo

Twoje obowiązki*:

• Zarządzanie społecznością na Discordzie: monitorowanie i moderowanie serwera Discord, budowanie zaangażowanej społeczności aktywistów_aktywistek i graczy_graczek, inicjowanie dyskusji na temat praw człowieka i gier.
  • Tworzenie treści dla społeczności: przygotowywanie postów, zapowiedzi wydarzeń oraz angażujących materiałów związanych z kampaniami prawnoczłowieczymi.
  • Informowanie społeczności o Pilnych Akcjach, organizowanie wydarzeń na Discordzie i promowanie podpisywania petycji.
  • Monitorowanie aktywności na serwerze, analizowanie zaangażowania użytkowników oraz tworzenie raportów na temat skuteczności kampanii.

*z tymi obowiązkami nigdy nie zostaniesz osamotniony_osamotniona – zawsze będziesz mieć wsparcie koordynatora kampanii

Czego oczekujemy:

• Zainteresowanie tematyką praw człowieka.
  • Doświadczenie w zarządzaniu społecznościami online (np. Discord, Facebook, Twitch) będzie atutem, ale nie jest wymagane.
  • Dobre umiejętności komunikacyjne oraz organizacyjne.
  • Kreatywność w podejściu do wykonywania wyznaczonych zadań.
  • Elastyczność i oraz chęć do nauki.
  • Znajomość języka polskiego w stopniu bardzo dobrym.

Co oferujemy:

• Praca w pełni zdalna (z możliwością pracy w biurze w Warszawie).
  • Szansa na rozwój umiejętności związanych z zarządzaniem społecznościami online, kampaniami społecznymi i działaniami prawnoczłowieczymi.
  • Zdobycie doświadczenia w jednej z największych organizacji broniących praw człowieka na świecie.
  • Współpraca na podstawie umowy o wolontariat.
  • Certyfikat i rekomendacje po zakończeniu wolontariatu.

W naszej codziennej pracy kierujemy się następującymi wartościami:

WSPÓŁPRACA – Jesteśmy wspierającym się zespołem, który prowadzi spójne działania oparte na dobrej komunikacji, szacunku i zaufaniu.

ODPOWIEDZIALNOŚĆ – Działamy ze świadomością swoich ról i osobistego wpływu na ludzi, na rzecz których działamy, na współpracowników_czki, odbiorców_odbiorczynie, otoczenie.

EFEKTYWNOŚĆ – Podejmujemy skuteczne działania w celu doprowadzenia do zmian w obszarze praw człowieka, poprzez adekwatne i innowacyjne narzędzia.

RÓŻNORODNOŚĆ – Czerpiemy siłę z tego, że jesteśmy organizacją dostępną i włączająca dla osób o różnorodnych możliwościach, zasobach, talentach, umiejętnościach i potrzebach.

NIEZALEŻNOŚĆ – Jesteśmy wolni_e od wpływu na podejmowane decyzje i prowadzone działania.

Stowarzyszenie Amnesty International respektuje procedury Equal Opportunity Employer (EOE). Przy wyborze kandydatur do zatrudnienia nie stosujemy kryteriów dotyczących wieku, rasy, koloru skóry, płci (w tym ciąży i wychowania dziecka), orientacji seksualnej i stanu zdrowia, pochodzenia etnicznego i narodowego, z tym, że wymagamy dobrej znajomości języka polskiego w mowie i piśmie. W procesie rekrutacji uwzględniane są jedynie wiedza, doświadczenie i umiejętności. Zasady te dotyczą nawiązania i rozwiązania współpracy wolontariackiej, stosunku pracy, a także warunków zatrudnienia, awansowania oraz dostępu do szkoleń w celu podnoszenia kwalifikacji zawodowych.

Biuro Stowarzyszenia Amnesty International jest przystosowane do potrzeb osób
z niepełnosprawnością ruchową.

Skontaktujemy się tylko z wybranymi kandydatami_kandydatkami.

Informacje na temat oferowanego wolontariatu są udzielane pod adresem: [email protected].

Zainteresowane osoby prosimy o przesłanie CV i krótkiego listu motywacyjnego (oba dokumenty w języku polskim) w terminie do 27 września 2024 r. na adres: [email protected]

CV powinno zawierać następującą klauzulę dot. RODO:

Tematy