PRACA: Koordynator/ka Akcji Letniej – Jedź z Amnesty na festiwale!

Amnesty International Polska poszukuje osoby na stanowisko: Koordynator/ka projektu Akcja Letnia, w ramach którego odwiedzamy letnie festiwale w całej Polsce i działamy na rzecz praw człowieka.

ZADANIA

• planowanie projektu wspólnie z osobami z biura Amnesty w Warszawie
  • zgłoszenie udziału Amnesty w festiwalach i kontakt z Organizatorami festiwali
  • przygotowanie, zamówienie oraz dostarczenie materiałów na poszczególne festiwale
  • rekrutacja i opieka nad bezpośrednio podległymi wolontariuszami i wolontariuszkami
  • koordynacja prac zespołu i realizacja aktywności Amnesty na 4-5 festiwalach w okresie czerwiec-sierpień (m.in.: Opener, OFF, Life, Przystanek Woodstock)
  • prowadzenie dokumentacji projektu (umowy, faktury, rachunki, delegacje) i przekazywanie na bieżąco do biura
  • monitoring rzeczywistych kosztów względem zaplanowanego budżetu
  • opieka nad sprzętem technicznym należącym do Stowarzyszenia

OCZEKIWANIA

• doświadczenie w koordynacji podobnych wydarzeń aktywistycznych
  • minimum 6-miesięczne doświadczenie w działalności na rzecz Amnesty International
  • doskonałe umiejętności logistyczne i organizacyjne
  • doskonałe umiejętności interpersonalne
  • wiedza dotycząca praw człowieka i aktualnych kampanii prowadzonych przez Amnesty International
  • prawo jazdy kategorii B
  • znajomość języka angielskiego
  • znajomość sektora organizacji pozarządowych w Polsce

OFERUJEMY

• pracę w etuzjastycznym zespole międzynarodowej organizacji
  • zatrudnienie w ramach umowy zlecenie w okresie 18.04.2017- 31.08.2017, w wymiarze czasowym ok. 10 godzin pracy tygodniowo trakcie przygotowań (maj-czerwiec) oraz 3-4 dni podczas trwania każdego z festiwali
  • całkowite wynagrodzenie 3000 – 3500 zł brutto (w zależności od ostatecznej liczby festiwali)
  • możliwość pracy zdalnej z dowolnego miasta w Polsce z regularnymi spotkaniami w biurze Amnesty w Warszawie
  • duuużo festiwalowej atmosfery! 🙂

Zainteresowane osoby prosimy o przesyłanie do 7 kwietnia 2017 CV i listu motywacyjnego na adres: marek.pekalski@amnesty.org.pl, tytuł wiadomości: „Koordynator/ka Akcji Letniej”.

Skontaktujemy się tylko z wybranymi kandydatami/kandydatkami

Stowarzyszenie Amnesty International respektuje procedury Equal Opportunity Employer (EOE). Przy wyborze i awansie nie stosuje się kryteriów dotyczących wieku, rasy, koloru skóry, płci (w tym ciąży i wychowania dziecka), pochodzenia etnicznego i narodowego, orientacji seksualnej i stanu zdrowia; uwzględniane są jedynie wiedza, doświadczenie i umiejętności. Zasady te dotyczą także nawiązania i rozwiązania stosunku pracy, warunków zatrudnienia, awansowania oraz dostępu do szkoleń w celu podnoszenia kwalifikacji zawodowych.

W przesłanych dokumentach prosimy o umieszczenie klauzuli: Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych dla potrzeb niezbędnych dla realizacji procesu rekrutacji (zgodnie z ustawą z dn. 29.08.97 roku o ochronie danych osobowych Dz.U Nr 133 poz. 883).

20 zł miesięcznie
Pomagaj organizować akcje i kampanie
30 zł miesięcznie
50 zł miesięcznie