Praca: projekt edukacyjny skierowany do szkół – Amnesty International

Praca: projekt edukacyjny skierowany do szkół

Amnesty International Polska szuka pracownika/pracowniczki zespołu Edukacji Praw Człowieka do pracy przy projekcie edukacyjnym kierowanym do szkół. Miejsce pracy Warszawa.<br /> <br />

Do zadań zatrudnionej osoby należeć będzie m.in.:

• obsługa administracyjna aktywności projektu
  • sporządzanie sprawozdań merytorycznych i finansowych z realizacji projektu
  • prowadzenie monitoringu finansowego projektu
  • prowadzenie dokumentacji projektu

Oczekiwania:

• wykształcenie wyższe,
  • doświadczenie w przygotowywaniu i realizacji projektów społecznych i/lub edukacyjnych
  • doświadczenie w rozliczaniu grantów
  • podstawowa znajomość przepisów dotyczących zasad księgowości i sprawozdawczości finansowej, w tym tworzenia budżetów i sprawozdań
  • znajomość pakietu Ms Office i Ms Excel
  • bardzo dobra znajomość języka angielskiego
  • znajomość specyfiki pracy sektora organizacji pozarządowych

Zatrudnionej osobie oferujemy:

• zatrudnienie w niepełnym wymiarze czasu (1/2 etatu) w ramach umowy o pracę na czas określony do 30 września 2016 r., po miesięcznym okresie próbnym
  • wynagrodzenie w wysokości ok. 1500 zł netto
  • pracę w młodym, dynamicznym zespole, zmotywowanym na osiąganie celów
  • zdobycie doświadczenia w pracy w jednej z największych organizacji pozarządowych na świecie

Zainteresowane osoby prosimy o przesyłanie CV i listu motywacyjnego do 8 września 2014 na adres: rekrutacja(at)amnesty.org.pl, tytuł wiadomości: “Edukacja”.
Dziękujemy za nadesłanie aplikacji, jednocześnie informujemy, że skontaktujemy się tylko z wybranymi kandydatami/kandydatkami.
Stowarzyszenie Amnesty International respektuje procedury Equal Opportunity Employer (EOE). Przy wyborze i awansie nie stosuje się kryteriów dotyczących wieku, rasy, koloru skóry, płci (w tym ciąży i wychowania dziecka), pochodzenia etnicznego i narodowego, orientacji seksualnej i stanu zdrowia; uwzględniane są jedynie wiedza, doświadczenie i umiejętności. Zasady te dotyczą także nawiązania i rozwiązania stosunku pracy, warunków zatrudnienia, awansowania oraz dostępu do szkoleń w celu podnoszenia kwalifikacji zawodowych.
W przesłanych dokumentach prosimy o umieszczenie klauzuli: Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych dla potrzeb niezbędnych dla realizacji procesu rekrutacji (zgodnie z ustawą z dn. 29.08.97 roku o ochronie danych osobowych Dz.U Nr 133 poz. 883).
Rekrutacja jest prowadzona w ramach projektu “Stop Bullying! A human rights based approach to tackling discrimination in schools” współfinansowanego przez Komisję Europejską.

Powiązany temat

Konkurs filmów o prawach człowieka i debata “Obcy w swoim domu. Palestyńczycy a Izrael” – Amnesty na festiwalu filmów dokumentalnych Millennium Docs Against Gravity

Powiązany temat

„Lex Woś” − poselski projekt ustawy o transparentności finansowania organizacji pozarządowych − uwagi organizacji pozarządowych