PRACA: Specjalista/Specjalistka ds. PR

Stowarzyszenie Amnesty International poszukuje osoby na stanowisko: Specjalista/Specjalistka ds. PR. Termin nadsyłania zgłoszeń: 17.11.2017r.

ZADANIA:
– współtworzenie wizerunku Stowarzyszenia;
– wdrażanie strategii komunikacji;
– organizacja i promocja wydarzeń publicznych i medialnych (np. debaty, spotkania, konferencje prasowe);
– inicjowanie i utrzymywanie kontaktów z zewnętrznymi partnerami, w tym między innymi z agencjami PR i marketingowymi, wydawnictwami, dystrybutorami filmowymi oraz dziennikarzami/dziennikarkami;
– tworzenie materiałów promocyjnych;
– publikowanie materiałów na stronie www;
– koordynacja programu patronatów i partnerstw;
– współpraca z influencerami.

OCZEKIWANIA:
– udokumentowane doświadczenie w pracy na stanowisku związanym z PR i kontaktem z mediami;
– doświadczenie w organizacji i promocji wydarzeń publicznych i/lub medialnych;
– doświadczenie w budowaniu i rozwijaniu projektów komunikacyjnych (budowanie strategii komunikacyjnej, pozyskiwanie partnerów, realizowanie zadań z zakresu PR i marketingu),
– doświadczenie w pracy nad materiałami promocyjnymi (np. plakaty, ulotki, broszury); mile widziana podstawowa znajomość programów do tworzenia grafik;
– doskonała organizacja pracy i wielozadaniowość;
– dokładność i obowiązkowość;
– świetna znajomość języka polskiego, bardzo dobra znajomość języka angielskiego;
– mile widziana znajomość tematyki praw człowieka;
– dodatkowym atutem będzie znajomość sektora organizacji pozarządowych w Polsce.

OFERUJEMY:
– pracę pełną wyzwań w jednej z największych organizacji praw człowieka na świecie;
– zatrudnienie w ramach umowy o pracę w wymiarze pełnego etatu (miejsce pracy: Warszawa);
– 3-miesięczny okres próbny po którym możliwe będzie podpisanie umowy na 12 miesięcy, a następnie umowy na czas nieokreślony;
– wynagrodzenie w przedziale 2800-3200 zł netto miesięcznie w zależności od kompetencji i doświadczenia;
– możliwość doskonalenia zawodowego i udziału w szkoleniach;
– pracę w zmotywowanym, entuzjastycznym i dynamicznym zespole ludzi, którzy niesprawiedliwość na świecie traktują osobiście.

Zainteresowane osoby prosimy o przesłanie CV i listu motywacyjnego do 17.11.2017r. na adres: rekrutacja@amnesty.org.pl. W tytule wiadomości proszę wpisać: Specjalista/Specjalistka ds. PR. Skontaktujemy się tylko z wybranymi kandydatami/kandydatkami.

W przesłanych dokumentach prosimy o umieszczenie klauzuli: Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych dla potrzeb niezbędnych dla realizacji procesu rekrutacji (zgodnie z ustawą z dn. 29.08.97 roku o ochronie danych osobowych Dz.U Nr 133 poz. 883).

Stowarzyszenie Amnesty International respektuje procedury Equal Opportunity Employer (EOE). Przy wyborze i awansie nie stosuje się kryteriów dotyczących wieku, rasy, koloru skóry, płci (w tym ciąży i wychowania dziecka), pochodzenia etnicznego i narodowego, orientacji seksualnej i stanu zdrowia; uwzględniane są jedynie wiedza, doświadczenie i umiejętności. Zasady te dotyczą także nawiązania i rozwiązania stosunku pracy, warunków zatrudnienia, awansowania oraz dostępu do szkoleń w celu podnoszenia kwalifikacji zawodowych.

20 zł miesięcznie
Pomagaj organizować akcje i kampanie
30 zł miesięcznie
50 zł miesięcznie