?Prawa człowieka w obiektywie?: wernisaż wystawy Amnesty International i Akademii Sztuk Pięknych. – Amnesty International

Temat konkursu związany był z prowadzoną przez Amnesty International kampanię -Żądamy godności-, która ma na celu walkę z ubóstwem. Tytuł wyłoniony został w ramach innego konkursu prowadzonego przez organizację, w którym uczestnicy odpowiadali na pytanie -Co dla Ciebie znaczy żyć godnie-. Wystawa będzie prezentowana w Warszawie do 16 marca, później oglądać ją będzie można w innych miastach Polski.
Była to już druga edycja konkursu -Prawa człowieka w obiektywie- organizowanego przez Amnesty International oraz portal Plfoto.com.

DATA: 4 marca 2010
GODZ.: 19.00
MIEJSCE: Galeria Aula, Akademia Sztuk Pięknych, Pałac Czapskich, ul. Krakowskie Przedmieście 5 , Warszawa
Więcej informacji udziela:
Agnieszka Krzyżak