Raport Roczny Amnesty International – Nagroda Dziennikarska 2008 – Amnesty International

Raport Roczny Amnesty International – Nagroda Dziennikarska 2008

Z okazji swoich 47. urodzin Amnesty International Polska we współpracy z Collegium Civitas zaprasza na uroczystość wręczenia Nagrody Dziennikarskiej Amnesty International 2008, która odbędzie się w dniu 28 maja 2008 roku o godz. 18.00 w siedzibie Collegium Civitas, aula A, XII piętro w Pałacu Kultury i Nauki w Warszawie.
Wręczenie Nagrody Dziennikarskiej połączone będzie w tym roku z konferencją na temat Raportu Rocznego 2008 o stanie praw człowieka na świecie. W Raporcie Rocznym przedstawiono sytuację praw człowieka w ponad 150 krajach. W czasie konferencji zaprezentowane zostaną najważniejsze zagadnienia zawarte w Raporcie.
Gościem specjalnym konferencji będzie prof. Roman Wieruszewski – kierownik Poznańskiego Centrum Praw Człowieka, członek Rady do spraw Uchodźców, ekspert d/s praw człowieka OBWE.

Serdecznie zapraszamy!
Zapraszamy również na stronę Paszportu dla Praw Człowieka http://www.passportdesdroitshumains.be/