Przekaż

podatku
PRZEKAŻ 1% NA OCHRONĘ PRZED PRZEMOCĄ SEKSUALNĄ!

- Broń praw kobiet w Polsce.
- Sprzeciw się przemocy seksualnej.
- Walcz z nami!

Rusza cykl filmowy Człowiek w kinie!

Filmy poświęcone prawom człowieka będzie można oglądać podczas comiesięcznych spotkań w warszawskim barStudio. Cykl współorganizowany przez Amnesty International, Millennium Docs Against Gravity i barStudio startuje we wtorek, 9 października 2018.

Cykl filmowy „Człowiek w Kinie” to pozycja obowiązkowa dla wszystkich fanów kinematografii, którzy interesują się prawami człowieka. Wierzymy, że prezentowane filmy zachęcą odbiorców do refleksji i dyskusji na temat wolności, społeczeństwa i aktualnych problemów cywilizacyjnych.

Serię pokazów rozpoczniemy filmem „Wielebny W.”, który otrzymał nagrodę w konkursie Amnesty International na festiwalu Millennium Docs Against Gravity w 2018 roku. Film Barbeta Schroedera opowiada o charyzmatycznym liderze buddyjskich ekstremistów w Mjanmie i o uniwersalnych mechanizmach prowadzących do tragicznych zbrodni.

W ramach cyklu będzie można jeszcze raz obejrzeć nie tylko filmy z tegorocznego festiwalu Millennium Docs Against Gravity, ale także obrazy poruszające inne tematy społecznie ważne i aktualne, dotyczące praw kobiet, uchodźców i migrantów czy dyskryminacji.

Wyświetlamy:

09.10.2018 Wielebny W. (reż. Barbet Schroeder)
13.11.2018 Polyland (reż. Dáša Raimanová)
04.12.2018 MATANGI/MAYA/M.I.A. (reż. Stephen Loveridge)
08.01.2019 Czerwona dusza (reż. Jessica Gorter)
12.02.2019 Dobry listonosz (reż. Tonislav Hristov)
12.03.2019 Poetka z Arabii (reż. Stefanie Brockhaus, Andy Wolff)
09.04.2019 Brakujące zdjęcie (reż. Rithy Panh)

Wstęp na pokazy filmów jest bezpłatny. Prosimy o wcześniejszą rezerwację miejsc.

Pełny harmonogram i opis filmów na stronie wydarzenia w serwisie Facebook: Dołącz!

Współorganizatorzy:
Millennium Docs Against Gravity
barStudio

Zapisz się na najbliższy film za pomocą formularza poniżej:

Zapisz się na pokaz filmu "Człowiek w kinie"

Dane osobowe przetwarzamy na podstawie obowiązujących przepisów prawa (m.in. Rozporządzenia UE 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016) w celu przeprowadzenia zapisów na wydarzenie organizowane w ramach cyklu „Człowiek w kinie” na czas realizacji działań statutowych. Pamiętaj, że masz prawo dostępu do swoich danych. Możesz zwrócić się do nas z prośbą o ich sprostowanie, usunięcie lub ograniczenia ich przetwarzania. Możesz też wycofać swoją zgodę, a także złożyć skargę do organu nadzorczego. W sprawie danych osobowych kontaktuj się z nami pod adresem: dane@amnesty.org.pl.

Powiązany temat

Poznaj aktywistów i aktywistki grup lokalnych Amnesty International – Paweł Piekara

Powiązany temat

Wystąpienie organizacji społecznych do Ministra Spraw Wewnętrznych w sprawie sytuacji cudzoziemców w Polsce w kontekście epidemii koronawirusa