Sławy polskiego punka zagrają dla Pussy Riot – Amnesty International

Sławy polskiego punka zagrają dla Pussy Riot

Punk not Zgred - trasa koncertowa organizowana przez Stowarzyszenie Pro-Kulturamedia ruszyła już 28 października we Wrocławiu. Aż do lutego 2013 najlepsze polskie zespoły punkowe objadą całą Polskę i wesprą akcję Amnesty International dla Pussy Riot.

Jesień to czas muzyki. Tym razem Stowarzyszenie Pro-Kulturamedia z Katowic ma dla Was wyjątkową propozycję! 28 października ruszyła punkowa, choć nie wyłącznie, trasa koncertowa. To jedyny objazdowy festiwal punkowy w Polsce. Zagrają legendy sceny punkowej – Deuter, Moskwa, The Trepp, Ga Ga Zielone Żabki (obchodzące szumnie swoje 25 urodziny). Wspomagani dzielnie przez doskonałe zespoły młodego pokolenia: mocny i nieokiełznany na scenie The Bastard oraz świetny regałowy skład z Lublina Herba Micze, który rozkręci atmosferę koncertów. W każdym z miast zagrają lokalne kapele, często legendy lokalnej sceny: na przykład w Krakowie Chupacabras.

9 i 10 listopada zapraszamy do Krakowa i Lublina. W Krakowie w klubie Rotunda, a w Lublinie w klubie Graffiti na jednej scenie, tego samego wieczoru zagra aż 6 zespołów (GaGa-Zielone Żabki/Moskwa/Deuter/The Trepp/The Bastard/Herba Micze oraz Chupacabras). Natomiast wolontariusze i wolontariuszki Amnesty International zbierać będą podpisy pod petycją o uwolnienie członkiń zespołu Pussy Riot.

Więcej informacji na bieżąco na stronach wydarzeń oraz na stronie www.punknotzgredfest.pl

A już teraz każdy może podpisać się pod petycją o uwolnienie dwóch członkiń Pussy Riot skazanych w Rosji na dwa lata kolonii karnej. Kliknij tutaj i podpisz petycję!

Szczegółowa trasa :
28 PAŹDZIERNIKA – WROCŁAW – ETER
http://www.facebook.com/events/425844390799105/ 9 LISTOPADA – KRAKÓW – ROTUNDA
http://www.facebook.com/events/333231716771833/ 10 LISTOPADA – LUBLIN – GRAFFITI
http://www.facebook.com/events/358725310871933/ 14 GRUDNIA – WARSZAWA – RADIO LUXEMBOURG
http://www.facebook.com/events/336839539741151/ 15 GRUDNIA – GDYNIA – UCHO
http://www.facebook.com/events/431786743529253/ 19 STYCZNIA – ŁÓDŹ – DEKOMPRESJA
http://www.facebook.com/events/278886545545104/ 20 STYCZNIA – POZNAŃ – POD MINOGĄ
http://www.facebook.com/events/358048544279548/ 2 LUTEGO – KATOWICE – MEGA CLUB

Uratujmy rosyjską artystkę uwięzioną za antywojenny protest

Powiązany temat

Armenia/Azerbejdżan: Konflikt o Górski Karabach przyczyną wieloletniego cierpienia osób starszych – nowe raporty