Scena dla twardziela

Zachęcamy do udziału w projekcie o kulturowych wzorcach męskości i ich wpływie na dyskryminację i przemoc ze względu na płeć wykorzystujący metodę Teatru Forum. Szczególnie zapraszamy mężczyzn zainteresowanych tematem kulturowych wzorców męskości, chcących podejmować temat przeciwdziałania dyskryminacji i przemocy wobec kobiet, osoby z Warszawy lub okolic. Nie jest wymagane doświadczenie aktorskie, ale chęć przeciwdziałania dyskryminacji i przemocy wobec kobiet.
Dowiedz się więcej o projekcie, metodzie, zasadach udziału na stronie projektu: scenadlatwardziela.blogspot.com
Uczestnicy i uczestniczki projektu wezmą udział w procesie tworzenia spektaklu Teatru Forum, poznają metody dramowej improwizacji, będą mieli i miały możliwość włączenia się w działania angażujące mężczyzn i kobiety na rzecz przeciwdziałania przemocy, zdobędą doświadczenie sceniczne i edukacyjne, otrzymają możliwość pracy z ekspertami/tkami w dziedzinach: dramy, Teatru Forum, działań antydyskryminacyjnych, przeciwdziałania przemocy i reprezentujących różne organizacje.
Rekrutacja trwa do 15 kwietnia, zachęcamy do jak najszybszych zgłoszeń. Więcej informacji o założeniach projektu, zasadach rekrutacji znajduje się na stronie: scenadlatwardziela.blogspot.com
zapraszamy
Projekt realizowany jest przez Fundację “Phan Bde” w partnerskiej współpracy z fundacją Autonomia oraz grupą Głosy Przeciw Przemocy.
Projekt jest realizowany w ramach programu Obywatele dla Demokracji, finansowanego z Funduszy EOG.