Seminarium: język i antydyskryminacja

Amnesty International zaprasza na spotkanie w Olsztynie, 16 stycznia 2016, poświęcone roli języka w przeciwdziałaniu dyskryminacji i uprzedzeniom.

DATA: 16.01 (sobota)
GODZINY: 9:45 -18:15
MIEJSCE: Spichlerz, Miejski Ośrodek Kultury, ul. Piastowska 13, Olsztyn

Języka  można  używać dwojako: utrwalając dotychczasowe stereotypy i uprzedzenia albo je eliminując. Jeśli chcesz dowiedzieć się  w jaki sposób używany przez nas język może być narzędziem zmiany społecznej  oraz jeśli chcesz rozpocząć współpracę z Amnesty International w obszarze antydyskrymiancji, zapraszamy do udziału w seminarium, które odbędzie się  16 stycznia w Olsztynie.
W czasie spotkania zastanowimy się w jaki sposób identyfikować zachowania i problemy dyskryminacyjne, przyjrzymy się mediom jako narzędziu zmian, oraz nad tym w jaki sposób pracować z osobami, które doświadczyły dyskryminacji.
Chcemy aby aktywiści i aktywistki NGO, dziennikarze i dziennikarki, a także blogerzy i blogerki działali razem, zrozumieli przyczyny dyskryminacji oraz zmobilizowali swoje lokalne społeczności do przeciwstawienia się jej. Dlatego zapraszamy wszystkie zainteresowane osoby na spotkanie będące częścią projektu edukacyjnego „Razem mamy siłę: STOP DYSKRYMINACJI!”
REKRUTACJA: Aby wziąć udział w seminarium  należy wypełnić formularz zgłoszeniowy.

• Zgłoszenie należy przesłać do dnia 11 stycznia

W razie pytań prosimy o kontakt pod adresem mailowym: szkolenia@amnesty.org.pl Projekt „Razem mamy siłę: Stop dyskryminacji!” realizowany jest w ramach programu Obywatele dla Demokracji, finansowanego z Funduszy EOG

20 zł miesięcznie
Pomagaj organizować akcje i kampanie