Spotkanie o angażowaniu mężczyzn w działania antyprzemocowe i antydyskryminacyjne – Amnesty International

Amnesty International patronuje projektowi teatru forum "Scena dla twardziela". Już 21 lutego w Warszawie spotkanie o angażowaniu mężczyzn do działań antydyskryminacyjnych i antyprzemocowych.

W ramach spotkania połączonego z spektaklem Teatru Forum, stworzymy przestrzeń do aktywnej dyskusji na temat tego, jakie oczekiwania wobec mężczyzn stawia współczesny świat, jakie mają one źródło, jak przekładają się na nasze życie i życie bliskich nam osób.

Spotkanie będzie prowadzone metodami aktywnymi, dającymi możliwość dyskusji oraz wykorzystującymi także ruch/pracę z ciałem, natomiast spektakl będzie prowadzony metodą Teatru Forum – formą zacierającą granicę między widownią a sceną, dającą możliwość dyskusji nad przedstawionym tematem oraz wprowadzaniem w życie nowych możliwości rozwiązań.

Warsztaty poprowadzą doświadczeni trenerzy współtworzący projekt “Scena dla twardziela”
Na cały cykl składają się:
warsztaty – w godz. 9.00 – 17.00
spektakl “Scena dla twardziela” – godz. 18.00 – 20.00

Do udziału w całym cyklu zapraszamy mężczyzn w każdym wieku.
Udział w wydarzeniach jest darmowy. Obowiązują zapisy pod adresem: www.surveymonkey.com/r/TNKJ62B
Więcej o projekcie>>>

Odważ się wesprzeć osoby LGBTI w Polsce

Powiązany temat