Staż w zespole Edukacji Praw Człowieka

Amnesty International Polska szuka stażysty/stażystki do zespołu Edukacji Praw Człowieka do pracy wolontariackiej przy projektach edukacyjnych kierowanych do szkół. Miejsce pracy Warszawa.

Do zadań zatrudnionej osoby należeć będzie m.in.:

• Kontakt ze szkołami i nauczycielami/nauczycielkami zaangażowanymi w  projekty edukacyjne AI
  • pomoc przy prowadzeniu warsztatów edukacyjnych dotyczących przeciwdziałania dyskryminacji
  • pomoc przy tworzeniu sprawozdań merytorycznych i finansowych z realizacji projektów edukacyjnych
  • prowadzenie dokumentacji projektów
  • obsługa administracyjna przy realizacji projektów

Oczekiwania:

• dyspozycyjność od 6 do 10 h tygodniowo w godzinach: 09.00 -17.00
  • mile widziane doświadczenie w prowadzeniu warsztatów edukacyjnych
  • znajomość pakietu Ms Office i Ms Excel
  • znajomość specyfiki pracy sektora organizacji pozarządowych

Stażyście/Stażystce  oferujemy:

• umowa wolontariacka do kwietnia  2016 r. lub dłużej
  • pracę w młodym, dynamicznym zespole edukacji na rzecz praw człowieka
  • zdobycie doświadczenia w pracy w jednej z największych organizacji pozarządowych na świecie

Staż jest bezpłatny

Zainteresowane osoby prosimy o przesyłanie CV  na adres do 27.11.2015 r: aleksandra.gorecka@amnesty.org.pl

Dziękujemy za nadesłanie aplikacji, jednocześnie informujemy, że skontaktujemy się tylko z wybranymi kandydatami/kandydatkami.

Stowarzyszenie Amnesty International respektuje procedury Equal Opportunity Employer (EOE). Przy wyborze i awansie nie stosuje się kryteriów dotyczących wieku, rasy, koloru skóry, płci (w tym ciąży i wychowania dziecka), pochodzenia etnicznego i narodowego, orientacji seksualnej i stanu zdrowia; uwzględniane są jedynie wiedza, doświadczenie i umiejętności. Zasady te dotyczą także nawiązania i rozwiązania stosunku pracy, warunków zatrudnienia, awansowania oraz dostępu do szkoleń w celu podnoszenia kwalifikacji zawodowych.

W przesłanych dokumentach prosimy o umieszczenie klauzuli: Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych dla potrzeb niezbędnych dla realizacji procesu rekrutacji (zgodnie z ustawą z dn. 29.08.97 roku o ochronie danych osobowych Dz.U Nr 133 poz. 883).

Rekrutacja jest prowadzona w ramach projektu „Stop Bullying! A human rights based approach to tackling discrimination in schools” współfinansowanego przez Komisję Europejską.

20 zł miesięcznie
Pomagaj organizować akcje i kampanie
30 zł miesięcznie
50 zł miesięcznie