Stań w obronie prawa do aborcji – Amnesty International

Stań w obronie prawa do aborcji

Dostęp do bezpiecznej aborcji i usług okołoaborcyjnych jest kwestią praw człowieka. Zgodnie z międzynarodowym prawem praw człowieka każdy ma prawo do życia, zdrowia, ochrony przed przemocą i dyskryminacją, torturami oraz innym okrutnym, nieludzkim i poniżającym traktowaniem.
Justyna Wydrzyńska, ABorcyjny Dream Team, Aborcja Bez Granic
Działaj teraz! Stań w obronie Justyny wspierającej osoby potrzebujące aborcji!

Napisz kilka słów wsparcia dla Justyny!

Obrończynie praw człowieka, takie jak Justyna z ADT, potrzebują naszego wsparcia, a nawet najprostsze słowa wyrażające uznanie, pocieszenie, solidarność, dają siłę do dalszego działania.

Dane osobowe przetwarzamy na podstawie obowiązujących przepisów prawa (m.in. Rozporządzenia UE 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016) w celu wysłania wiadomości solidarności dla Justyny Wydrzyńskiej w ramach kampanii "Słowa wsparcia dla Justyny" na czas realizacji działań statutowych. Pamiętaj, że masz prawo dostępu do swoich danych. Możesz zwrócić się do nas z prośbą o ich sprostowanie, usunięcie lub ograniczenia ich przetwarzania. Możesz też wycofać swoją zgodę, a także złożyć skargę do organu nadzorczego. W sprawie danych osobowych kontaktuj się z nami pod adresem: dane@amnesty.org.pl.

Chcemy Cię informować o sile Twojego działania oraz sytuacji praw człowieka na świecie. Wiadomości, które od nas otrzymasz, będą dopasowane do Twoich zainteresowań.

US-abortion-rights-protest