Poszukujemy koord. projektów edukacyjnych

Do zadań zatrudnionej osoby będzie należało między innymi:

• merytoryczna, administracyjna i finansowa koordynacja projektu edukacyjnego kierowanego do nauczycieli/ek, uczniów/uczennic szkół gimnazjalnych i ponadgimnazjalnych oraz trenerów/ek edukacji nieformalnej (zakres tematyczny: edukacja antydyskryminacyjna, prawa uchodźców i migrantów)
  • sporządzanie sprawozdań merytorycznych i finansowych z realizacji projektu
  • prowadzenie dokumentacji projektu
  • współpraca z pracownikami/czkami Stowarzyszenia i ekspertami/kami zewnętrznymi w ramach zadań przewidzianych w projekcie.

Wymagania:

• wykształcenie wyższe,
  • minimum 2 lata doświadczenia w pracy w organizacji NGO
  • dobra znajomość tematyki praw człowieka, w tym wiedza w obszarze edukacji praw człowieka
  • udokumentowane doświadczenie w przygotowywaniu i realizacji projektów społecznych i/lub edukacyjnych, w tym kierowanych do środowiska szkolnego
  • wysokie kompetencje komunikacyjne, łatwość w nawiązywaniu kontaktów z różnymi grupami docelowymi (aktywiści w różnym wieku, młodzież szkolna, nauczyciele, wolontariusze)
  • znajomość środowiska organizacji pozarządowych w Polsce
  • bardzo dobra znajomość języka angielskiego

Zatrudnionej osobie oferujemy:

• zatrudnienie w ramach umowy o pracę w wymiarze 3/5 etatu (24 godziny tygodniowo)
  • 1-miesięczny okres próbny, następnie umowa o pracę na czas określony do 30 listopada 2017 r.
  • pracę w jednej z największych organizacji pozarządowych na świecie.
  • pracę w zmotywowanym, entuzjastycznym i dynamicznym zespole

Stowarzyszenie Amnesty International respektuje procedury Equal Opportunity Employer (EOE). Przy wyborze i awansie nie stosuje się kryteriów dotyczących wieku, rasy, koloru skóry, płci (w tym ciąży i wychowania dziecka), pochodzenia etnicznego i narodowego, orientacji seksualnej i stanu zdrowia; uwzględniane są jedynie wiedza, doświadczenie i umiejętności. Zasady te dotyczą także nawiązania i rozwiązania stosunku pracy, warunków zatrudnienia, awansowania oraz dostępu do szkoleń w celu podnoszenia kwalifikacji zawodowych. Zainteresowane osoby prosimy o przesłanie cv oraz listu motywacyjnego (w języku polskim) na adres rekrutacja(at)amnesty.org.pl do 20 kwietnia 2016 roku. W cv prosimy o zamieszczenie wykazu realizowanych i zarządzanych projektów wraz z zaznaczeniem wielkości budżetu. Tytuł emaila: „Koordynator /ka projektów edukacyjnych”. Zastrzegamy, że odpowiemy tylko na wybrane zgłoszenia. W przesłanych dokumentach prosimy o umieszczenie klauzuli: Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych dla potrzeb niezbędnych dla realizacji procesu rekrutacji (zgodnie z ustawą z dn. 29.08.97 roku o ochronie danych osobowych Dz.U Nr 133 poz. 883).

20 zł miesięcznie
Pomagaj organizować akcje i kampanie
30 zł miesięcznie
50 zł miesięcznie