Przekaż

podatku
PRZEKAŻ 1% NA OCHRONĘ PRZED PRZEMOCĄ SEKSUALNĄ!

- Broń praw kobiet w Polsce.
- Sprzeciw się przemocy seksualnej.
- Walcz z nami!

Dowiedz się więcej

Stowarzyszenie Amnesty International poszukuje koordynatora/koordynatorki projektu edukacyjnego "Prawa człowieka: Teraz! to jest w Twoich rękach".

Stowarzyszenie Amnesty International, członek światowego ruchu Amnesty International, jedna z największych organizacji działających na rzecz praw człowieka w Polsce i na świecie, poszukuje osoby na stanowisko koordynatora/koordynatorki projektu edukacyjnego “Prawa człowieka: Teraz! To jest w Twoich rękach”.

Projekt ma na celu zwiększenie umiejętności obywatelskich i mobilizację młodych ludzi do pracy na rzecz zmian w swoich społecznościach szkolnych i lokalnych. Grupą docelową projektu są uczniowie/uczennice i nauczyciele/nauczycielki szkół gimnazjalnych i ponadgimnazjalnych.

Do zadań zatrudnionej osoby należeć będzie m.in. :
– merytoryczna, administracyjna i finansowa koordynacja projektu,

– sporządzanie sprawozdań merytorycznych i finansowych z realizacji projektu,

– prowadzenie dokumentacji projektu,

– współpraca z koordynatorką Zespołu ds. Edukacji Praw Człowieka Amnesty International oraz z partnerami zewnętrznymi projektu.

Wymagania:

– wykształcenie wyższe,

– doświadczenie w przygotowywaniu i realizacji projektów społecznych i/lub edukacyjnych, w tym kierowanych do środowiska szkolnego,

– doświadczenie w zarządzaniu budżetem projektu,

– zainteresowanie tematyką edukacji praw człowieka i edukacji obywatelskiej,

– znajomość specyfiki pracy sektora pozarządowego,

– znajomość pakietu MS Office,

– znajomość języka angielskiego w stopniu co najmniej komunikatywnym.

Warunki zatrudnienia : praca w wymiarze 20 godzin tygodniowo. Umowa o pracę na czas określony do 30 kwietnia 2014 r., po miesięcznym okresie próbnym. Rozpoczęcie pracy -1 października 2011.

Stowarzyszenie Amnesty International stosuje zasady Equal Opportunity Employer (EOE). Stowarzyszenie przy wyborze i awansie pracowników nie stosuje kryteriów dotyczących wieku, rasy, koloru skóry, płci (w tym ciąży i wychowania dziecka), pochodzenia etnicznego i narodowego, orientacji seksualnej i stanu zdrowia; uwzględniane są jedynie wiedza, doświadczenie i umiejętności. Zasady te dotyczą także nawiązania i rozwiązania stosunku pracy, warunków zatrudnienia, awansowania oraz dostępu do szkolenia w celu podnoszenia kwalifikacji zawodowych.

Zainteresowane osoby prosimy o przesłanie cv oraz listu motywacyjnego na adres rekrutacja@amnesty.org.pl do 19 września 2011 roku. W cv prosimy o zamieszczenie wykazu realizowanych i zarządzanych projektów wraz z zaznaczeniem wielkości budżetu.

W przesłanych dokumentach prosimy o umieszczenie klauzuli: Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych dla potrzeb niezbędnych dla realizacji procesu rekrutacji (zgodnie z ustawą z dn. 29.08.97 roku o ochronie danych osobowych Dz.U Nr 133 poz. 88