Stowarzyszenie Amnesty International poszukuje stażystki/stażysty do działu programowego. – Amnesty International

Wymagania:

– biegła znajomość języka angielskiego i/lub rosyjskiego; znajomość języka hiszpańskiego, francuskiego i/lub arabskiego będzie dodatkowym, znaczącym atutem;

– sprawności w przygotowywaniu różnych tekstów oraz artykułów;

– umiejętność szybkiego wyszukiwania i opracowywania informacji;

– znajomość kwestii związanych z prawami migrantów i uchodźców lub przeciwdziałaniem dyskryminacji będzie mile widziana;

– wrażliwość na problemy praw człowieka w Polsce i na świecie;

– możliwość zaangażowania przez 15-20 godzin w tygodniu przez minimum 3 miesiące. Oferujemy:

– zdobycie doświadczenia w międzynarodowej organizacji pozarządowej nagrodzonej Pokojową Nagrodą Nobla;

– możliwość działań bezpośrednio wpływających na sytuację praw człowieka na świecie i w Polsce;

– pracę w sympatycznym oraz młodym zespole;

– możliwość częściowej pracy zdalnej i elastyczny czas pracy.

Staż jest bezpłatny i odbywać się będzie w biurze AI w Warszawie (ul. Piękna 66a/2). Zainteresowane osoby prosimy o przesłanie CV (w języku polskim) oraz listu motywacyjnego (w języku angielskim) na adres rekrutacja@amnesty.org.pl do 7 października 2011 roku do godziny 13:00. W tytule maila prosimy wpisać: “staż – dział programowy”.

W przesłanych dokumentach prosimy o umieszczenie klauzuli: Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych dla potrzeb niezbędnych dla realizacji procesu rekrutacji (zgodnie z ustawą z dn. 29.08.97 roku o ochronie danych osobowych Dz. U. Nr 133 poz. 88).
Stowarzyszenie Amnesty International stosuje zasady Equal Opportunity Employer (EOE). Stowarzyszenie przy wyborze i awansie pracowników nie stosuje kryteriów dotyczących wieku, rasy, koloru skóry, płci (w tym ciąży i wychowania dziecka), pochodzenia etnicznego i narodowego, orientacji seksualnej i stanu zdrowia; uwzględniane są jedynie wiedza, doświadczenie i umiejętności. Zasady te dotyczą także nawiązania i rozwiązania stosunku pracy, warunków zatrudnienia, awansowania oraz dostępu do szkolenia w celu podnoszenia kwalifikacji zawodowych.