Szczecin biega przeciwko torturom

Zapraszamy na wydarzenie organizowane przez szczecińską grupę Amnesty International "Biegiem w obronę praw człowieka".

Bieg, marsz, spacer na 1 km będzie formą sprzeciwu wobec stosowania tortur w różnych krajach świata. Będziemy zbierać podpisy pod petycjami w sprawie ofiar tortur m.in. z Maroka, Uzbekistanu czy Meksyku.

PRZYJDŹ I RAZEM Z NAMI SPRZECIW SIĘ TORTUROM!

Zapisy na bieg odbędą się w godzinach 11:00-11:50 w dniu wydarzenia przy stoisku Amnesty International przy fontannach na Jasnych Błoniach (ul. Karola Szymanowskiego).

Start biegu: godzina 12:00

Regulamin wydarzenia i mapka biegu

Pierwsze 100 osób na mecie otrzyma pamiątkowy dyplom udziału w wydarzeniu.

Ponadto każdy z uczestników weźmie udział w LOTERII Z ATRAKCYJNYMI NAGRODAMI (podstawą udziału w loterii będzie nr startowy, otrzymany przy rejestracji). Nagrody ufundowane są przez lokalnych sponsorów takich jak: Bagietka, Szkoła Jogi Klasycznej Ewy i Rafała Lichtarowiczów, Eurofitness Szczecin, Wellbeing Rozwój, Zdrowie&Harmonia.

Do wygrania m.in. karnety na zajęcia jogi, książki o tematyce praw człowieka, karnety do kosmetyczki, wejściówki na siłownię, torba maskotek, vouchery do wykorzystania w sieci piekarni Bagietka.

Wodę dla uczestników biegu zapewnia Kantor Darex, a materiały promocyjne wydarzenia zostały zaprojektowane przez firmę Buzzad.co. SERDECZNIE DZIĘKUJEMY!

Przebiegnij się z nami w obronie praw człowieka. Dystans nie jest długi, trasa przyjemna – przez Aleję Platanów na Jasnych Błoniach. Zapraszamy amatorów biegania jak i profesjonalistów.

Nad naszym bezpieczeństwem czuwać będzie Towarzystwo Ratownicze oraz Policja – pieszo, na koniu i z psem policyjnym. Wiele atrakcji czeka zarówno małych jak i większych. Spędźcie sobotnie popołudnie razem z nami! Zapraszajcie rodzinę i znajomych.

DO ZOBACZENIA!

Zespół Amnesty International grupa lokalna Szczecin szczecin@amnesty.org.pl

Dołącz do wydarzenia na FB

Obrońca praw człowieka zatrzymany i torturowany