Szkolenia na trenerów i trenerki praw człowieka w Warszawie – Amnesty International

Szkolenia na trenerów i trenerki praw człowieka w Warszawie

Amnesty International zaprasza na szkolenie osoby zainteresowane aktywizmem edukacyjnym na temat praw człowieka.

Przygotowaliśmy dla Was cykl szkoleń:

• 17-18 listopada 2012: wszystko o prawach człowieka, wprowadzenie do pracy z grupą
  • 24-25 listopada 2012: warsztaty tematyczne – analiza metod prowadzenia zajęć, umiejętności trenerskie
  • 1-2 grudnia 2012: trudne sytuacje grupowe, przygotowanie i prowadzenie własnych zajęć – superwizja

Dlaczego warto wziąć udział w szkoleniu?
Oferujemy:

• certyfikat ukończenia kursu na trenera/trenerkę praw człowieka
  • materiały szkoleniowe, dostęp do publikacji Amnesty International (w tym podręczników trenerskich)
  • możliwość działania w bieżących projektach edukacyjnych
  • pracę w szkolnych grupach edukacyjnych
  • samodzielne prowadzenie warsztatów
  • szkolenia wewnętrzne zarówno z zakresu praw człowieka, jak i umiejętności trenerskich
  • możliwość działania w warszawskiej grupie edukacyjnej oraz współdziałania z lokalną grupą aktywistów

Zapisz się już dziś i dołącz do grupy trenerów Amnesty International!

Pobierz poniżej formularz zgłoszeniowy i prześlij drogą mailową na adres edukacja-warszawa@amnesty.org.pl.

Na zgłoszenia czekamy do 4 listopada 2012r.

Masz pytania?

Napisz do Nas: edukacja-warszawa@amnesty.org.pl lub odwiedź na facebooku: Amnesty International – Warszawski Zespół ds. Edukacji Praw Człowieka

Amnesty International jest światowym ruchem działającym na rzecz zapobiegania naruszeniom fundamentalnych praw człowieka. Organizacja jest niezależna od rządów, partii politycznych, grup wyznaniowych i jakichkolwiek grup interesu. W każdym przypadku zajmuje się wyłącznie ochroną praw człowieka, bez względu na opcję polityczną władz bądź opozycji oraz bez względu na przekonania osoby prześladowanej.

Amnesty International opiera swoją działalność na Powszechnej Deklaracji Praw Człowieka

Apel w obronie polskiej szkoły

Powiązany temat

Polska: „Przyjechaliśmy tu, nie chcieli nas wpuścić”. Romowie z Ukrainy traktowani jak niechciani uchodźcy