Szkolenie na trenerów i trenerki Amnesty International – Amnesty International

Szkolenie na trenerów i trenerki Amnesty International

Zespół ds. Edukacji Praw Człowieka Amnesty International w Warszawie zaprasza na bezpłatne szkolenie dla trenerów i trenerek Praw Człowieka. Wyślij zgłoszenie już dziś i dołącz do naszego zespołu!

Przygotowaliśmy dla Was 3-weekendowe szkolenie, będzie obejmowało zarówno praktyczne umiejętności trenerskie jak i merytoryczną wiedzę konieczną do prowadzenia warsztatów z zakresu Praw Człowieka. Warsztaty prowadzić będą trenerki i trenerzy AI oraz koordynatorki kampanii oraz projektów w AI.

25 – 26 kwietnia – wszystko o Prawach Człowieka i Amnesty International; budowanie zespołu; wprowadzenie do pracy z grupą
9 – 10 maja – aktualne i najważniejsze kampanie AI; warsztaty tematyczne – metody aktywne i umiejętności trenerskie
16 – 17 maja – umiejętności trenerskie cd.; trudne sytuacje szkoleniowe, przygotowanie własnych zajęć
Trenerzy i Trenerki Praw Człowieka w ramach działalności edukacyjnej Amnesty International propagują wiedzę o Prawach Człowieka organizując warsztaty i szkolenia dla dzieci, młodzieży i innych grup wiekowych, podczas których, zapoznają uczestników i uczestniczki z działalnością organizacji, aktualnymi kampaniami. tematyką  tolerancji, godności, poszanowania i przestrzegania Praw Człowieka w kraju i na świecie.

Dlaczego warto wziąć udział w szkoleniu?

• Po ukończeniu szkolenia, i przeprowadzeniu 15 godzin warsztatów, otrzymasz zaświadczenie o uczestnictwie oraz możliwość kontynuowania rozwoju i uzyskania tytułu Edukatorki/Edukatora Praw Człowieka zgodnie z przyjętymi przez Amnesty International standardami edukacji praw człowieka
  • Dostajesz materiały szkoleniowe i dostęp do publikacji Amnesty International (w tym podręczników trenerskich)
  • Masz możliwość działania w bieżących projektach edukacyjnych i szkolnych grupach edukacyjnych
  • Możesz realizować własne projekty dotyczące edukacji Praw Człowieka
  • Bierzesz udział w szkoleniach AI zarówno z zakresu praw człowieka, jak i umiejętności trenerskich
  • Możesz działać w warszawskiej grupie edukacyjnej  i współdziałać z lokalną grupą aktywistów i aktywistek np. wspólnie organizować Maraton Pisania Listów

Pobierz formularz zgłoszeniowy i prześlij drogą mailową na adres edukacja-warszawa@amnesty.org.pl.
Na zgłoszenia czekamy do 19 kwietnia 2015 r.

Masz pytania? Napisz do Nas na edukacja-warszawa@amnesty.org.pl lub odwiedź na facebooku:

Amnesty International – Warszawski Zespół ds. Edukacji Praw Człowieka

Amnesty International jest światowym ruchem działającym na rzecz zapobiegania naruszeniom fundamentalnych praw człowieka. Organizacja jest niezależna od rządów, partii politycznych, grup wyznaniowych i jakichkolwiek grup interesu. W każdym przypadku zajmuje się wyłącznie ochroną praw człowieka, bez względu na opcję polityczną władz bądź opozycji oraz bez względu na przekonania osoby prześladowanej. Amnesty International opiera swoją działalność na Powszechnej Deklaracji Praw Człowieka.

Żądamy natychmiastowego zakończenia ataków na ludność cywilną Ukrainy!

Powiązany temat

Polska: „Przyjechaliśmy tu, nie chcieli nas wpuścić”. Romowie z Ukrainy traktowani jak niechciani uchodźcy

Powiązany temat

Iran: Społeczność międzynarodowa musi pilnie podjąć odpowiednie kroki w obliczu brutalnego tłumienia demonstracji po śmierci Mahsy Amini