Ta koszulka broni praw człowieka – Amnesty International

Ta koszulka broni praw człowieka

Hard Rock International razem z zespołem U2 obchodzą 52 urodziny Amnesty International wypuszczając limitowaną edycję koszulek z podpisami członków zespołu U2.

Bez_tytulutshirt_signature_series_U2T-Shirt zwraca uwagę na ogrom pracy, jaką wykonuje Amnesty International na całym świecie walcząc o prawa człowieka. T-shirt ma na celu również zebrać fundusze właśnie na działalność organizacji.

W nowym filmiku autorstwa Runa Wrake’a, designera i długiego przyjaciela zespołu U2, Bono pozdrawia Amnesty International tymi słowami: “Dziś są urodziny Amnesty International! Amnesty została powstała z powodu dwóch portugalskich studentek uwięzionych na siedem lat za wzniesienie toastu za wolność. Wszystkiego najlepszego Amnesty International!”

Zobacz filmik na vimeo.com

Limitowana edycja “U2 Signature Series T-shirt” dostępna jest w wybranych kawiarniach Hard Rock i innych miejscach należących do Hard Rock International oraz na HardRock.com. 15% ceny detalicznej koszulki wędruje dla Amnesty International, by wesprzeć prowadzone przez organizację akcje na całym świecie.

Wsparcie światowej sławy artystów, takich jak U2 ma ogromny wpływ na świadomość ludzi o naszej pracy na rzecz praw człowieka jaką wykonaliśmy w ciągu naszej 52-letniej historii. Jesteśmy ogromnie wdzięczni za silne i wieloletnie wsparcie jakiego udziela nam U2 – mówi Thomas Schultz-Jagow, Dyrektor ds. Kampanii i Komunikacji Amnesty International. – Każda osoba, która kupi tą wyjątkową koszulkę, może cieszyć się z faktu, że wspiera walkę o prawa człowieka na całym świecie – dodaje.

T-shirt został wyprodukowany przez firmę EDUN LIVE w Afryce ze 100% afrykańskiej bawełny. Dostępna jest w męskich rozmiarach. Grafika na koszulce przedstawia elektryczną gitarę z anielskimi skrzydłami i ze słowami “sprawiedliwość”, “człowieczeństwo”, “równość”. Wokół gryfu gitary obwiązany jest drut kolczasty. Na plecach koszulki wypisane są autografy członków zespołu: wokalisty Bono, gitarzysty The Edge’a, basisty Adama Claytona i perkusisty Larry Mullena Jr.

Z okazji 52 urodzin Amnesty wydawane jest również specjalne DVD i płyty CD “Get Up! Stand Up!” z historycznymi nagraniami koncertów “Human Rights Concerts!”, gdzie wśród 30 różnych artystów znajdują się również występy U2, Bruce’a Springteena, Stinga, Petera Gabriela, czy Radiohead. Amnesty wyda 5-płytowe DVD w tym roku w październiku.

Hard Rock’s Signature Series Lineup

Ponad 20 lat temu, Hard Rock opracował koncepcję współpracy z muzykami i zespołami światowej sławy w celu tworzenia i przekazywania na cele charytatywne wyjątkowych projektów. Unikalne wzory powielane są na koszulkach i sprzedawane w placówkach Hard Rocka na całym świecie, a część przychodów ze sprzedaży przekazywana jest zawsze na organizację charytatywną wyznaczoną przez danego artystę. U2 dołącza do legendarnej grupy ikon rocka, takich jak: The Who, Bruce Springsteen, Eric Clapton, Jon Bon Jovi, Shakira, Ringo Starr czy John Lennon, które stały się częścią programu Hard Rocka – Signature Series, dzięki któremu zostały zebrane już miliony dolarów na cele charytatywne na całym świecie.

Więcej informacji nt. Amnesty International: www.amnesty.org.pl.

Więcej informacji nt. EDUN LIVE: www.edun.com.

Więcej szczegółów nt. programu Hard Rocka Signature Series: www.hardrock.com.

Amnesty International

Amnesty International jest ogólnoświatowym ruchem, składającym się z ponad 3 milionów ludzi, członków i aktywistów w ponad 150 krajach i obszarach, którzy prowadzą kampanie i podejmują działania w sprawie różnorodnych przypadków naruszeń praw człowieka. Wizją Amnesty International jest świat, w którym każdemu człowiekowi przysługują prawa zapisane w Powszechnej Deklaracji Praw Człowieka i innych uznanych międzynarodowych standardach praw człowieka.  Amnesty International jest organizacją niezależną od wszelkich rządów, ideologii politycznych, religii czy ekonomicznych grup interesu i jest finansowana ze składek członkowskich oraz dzięki darowiznom od osób prywatnych i firm. Organizacja umożliwia zwykłym ludziom działanie na rzecz osób zagrożonych naruszeniem praw człowieka. Nasze badania, kampanie, wysiłki podejmowane są po to, by zmieniać prawo i wpływać na  międzynarodową i lokalną politykę. Więcej informacji: https://amnesty.org.pl/.

EDUN

EDUN to współczesna kolekcja dla kobiet i mężczyzn zaprojektowana przez Sharon Wauchob. Założona przez Ali Hewson i Bono w 2005r., EDUN jest ogólnoświatową marką odzieżową, mającą na celu wprowadzenie pozytywnych zmian poprzez kooperację handlową firmy z Afryką oraz pozycjonowanie firmy jako siły twórczej we współczesnej modzie. Kolekcję można spotkać w sprzedaży na całym świecie w dużych galeriach handlowych i sklepach specjalistycznych. www.edun.com

EDUN LIVE

EDUN LIVE jest klasyczną serią koszulek produkowanych w modelu B2B. Działania EDUN LIVE umożliwiają EDUN zwiększanie handlu w Afryce poprzez wysokonakładową bezpośrednią sprzedaż na rynku hurtowym. Proces produkcji odbywa się w Afryce I jest w 100% ekologiczny. Więcej informacji: www.edun.com