Uratuj matkę w Dzień Matki ? napisz list do Afryki – Amnesty International

Uratuj matkę w Dzień Matki ? napisz list do Afryki

W ramach cyklu spotkań Podróżuj z Amnesty International zapraszamy na wieczór pisania listów dla osób, których prawa człowieka zostały złamane. Wydarzenie, połączone ze spotkaniem z kulturą Afryki, odbędzie się 26 maja o godz. 18:00 w klubie Casa Corsica w Warszawie.
Pilna Akcja Amnesty International dotyczyć będzie przypadków łamania praw człowieka w krajach Afryki. Należy do nich między innymi sprawa Justine Masika Bihamba – matki sześciorga dzieci i obrończyni praw kobiet z Demokratycznej Republiki Kongo. Justine Masiki i jej rodzinie grozi niebezpieczeństwo ze strony żołnierzy wojska kongijskiego, którzy już raz wtargnęli do jej domu, pobili jej dzieci i usiłowali zgwałcić jej córki. Sprawcy tego czynu pozostają bezkarni, a Justine Masiki i jej rodzinie nadal grozi niebezpieczeństwo z powodu pokojowej działalności, którą wykonuje na rzecz praw człowieka.
Podczas wieczoru goście będą mogli poznać kulturę Afryki przez pryzmat muzyki i fotografii. Około 19.00 wystąpi One Sound Choir, aby zaśpiewać muzykę gospel. O 20.30 fotografowie Anna i Jakub Urbańscy zaprezentują swoje zdjęcia z -Długiego weekendu w Ghanie-. O g. 21.30 będzie można wziąć udział w jamie bębniarskim -Poprzeszkadzaj trochę- przygotowanym przez agencję muzyczną Niezla-Agentka.pl.Będzie to drugie z cyklu trzech podróży z Amnesty International. Pierwsze spotkanie – 26 kwietnia dotyczyło Ameryki Łacińskiej, kolejne spotkanie w czerwcu będzie poświęcone Europie Wschodniej.
Więcej informacji nt. wydarzenia -Podróżuj z Amnesty International-:
Grzegorz Żukowski
e-mail: grz.zukowski@gmail.com

Facebook – potwierdź obecność i zaproś znajomych Podoba Ci się to co robimy? Nasze działania są możliwe dzięki regularnym darowiznom od osób prywatnych. Włącz się! Możesz zmienić lub uratować ludzkie życie!