UWAGA AKCJA! Wysyłamy paczkę do Putina! Wolność dla Pussy Riot! – Amnesty International

UWAGA AKCJA! Wysyłamy paczkę do Putina! Wolność dla Pussy Riot!

To jest paczka. Paczka do Putina. Prezydent Rosji dostanie w niej tysiące podpisów pod petycją Wolność dla Pussy Riot i? tyle samo (???) KOLOROWYCH MASEK ? la PUSSY RIOT. Pomóżcie nam wysłać jak największą przesyłkę. Dołączcie do akcji i podajcie paczkę dalej!

17 sierpnia moskiewski sąd skazał członkinie zespołu Pussy Riot za “akt chuligaństwa motywowany nienawiścią religijną” na 2 lata łagru. Nie zgadzamy się z tym wyrokiem! Adwokaci dziewczyn złożyli apelację (czekamy na wyznaczenie terminu rozprawy), a naszym zadaniem jest wyrażenie sprzeciwu i pokazanie Putinowi jak duże jest poparcie dla Pussy Riot.

Na całym świecie zebraliśmy już setki tysięcy podpisów pod petycjami w obronie Pussy Riot. Akcję wsparli liczni artyści m.in.: Sting, Madonna, Peter Gabriel, Bjork, Yoko Ono, Beastie Boys, Faith No More, Die Antwoord.

Nasze głosy i akcje społeczne naprawdę mają znaczenie – potwierdzają to zarówno adwokaci jak i same dziewczyny z Pussy Riot – przeczytajcie list Nadii z więzienia:

W Polsce naszą petycję podpisało już ponad 2500 osób, ale nie chcemy wysyłać Putinowi samych podpisów. Chcemy, żeby razem z petycjami dostał setki, tysiące kolorowych masek symbolizujących społeczne poparcie dla Pussy Riot w Polsce.

Jak duża będzie paczka? Ile będzie masek ? To zależy od Was!

JAK MOŻESZ POMÓC?

1. WYKONAJ WŁASNĄ MASKĘ I WYŚLIJ DO NAS – to naprawdę proste, wykorzystajcie np. stare swetry, czapki, rajtuzy. Na Wasze maski czekamy do 20 WRZEŚNIA, przesyłajcie je na adres:

Amnesty International Polska
ul. Piękna 66a / 2
00-672 Warszawa

2. WPŁAĆ 20 ZŁ (lub więcej) – za otrzymane pieniądze zakupimy materiały, a NASI AKTYWIŚCI WYKONAJĄ KOLOROWE MASKI!

3. PODAJ PACZKĘ DALEJ! – dołączcie do Wydarzenia na Facebooku  i zaproście znajomych! Im więcej osób usłyszy o akcji, tym większa będzie paczka!

Paczkę wyślemy pod koniec września, aby dotarła do adresata jeszcze przed rozprawą apelacyjną!

Pomóżcie nam wysłać kolorową wiadomość do Prezydenta Putina: WOLNOŚĆ DLA PUSSY RIOT!!!

Jeśli nie podpisaliście jeszcze naszej petycji, zapraszamy tutaj: https://amnesty.org.pl/index.php?id=1350

Uratujmy rosyjską artystkę uwięzioną za antywojenny protest

Powiązany temat

Polska: „Przyjechaliśmy tu, nie chcieli nas wpuścić”. Romowie z Ukrainy traktowani jak niechciani uchodźcy