Amnesty Alert

Zapisz się do Amnesty Alert i otrzymuj od nas Pilne Akcje. Dołącz do sieci obrońców i obrończyń praw człowieka, działających na rzecz osób, rodzin, społeczności na całym świecie, których prawa są naruszane.

BUDUJ Z NAMI SIEĆ PILNYCH AKCJI – AMNESTY ALERT

KROK 1: DOŁĄCZ

Dołącz do naszej sieci, by otrzymywać powiadomienia o Pilnych Akcjach. Możesz zdecydować, czy chcesz otrzymywać wszystkie wezwania do działania.

Dołącz!

KROK 2: DZIAŁAJ

Działanie na rzecz obrony praw człowieka jest bardzo proste. Wystarczy, że będziesz członkinią, członkiem sieci, odpowiesz na “Alert” i podejmiesz działanie. Twoja proste i szybkie działanie, jak podpisanie petycji, może zmienić czyjeś życie.

PODPISZ PILNĄ AKCJĘ!

KROK 3: UDOSTĘPNIAJ

Pomóż nam budować sieć obrońców i obrończyń praw człowieka, zachęć znajomych do działania razem z Tobą. Im więcej nas będzie, tym większa szansa na wywieranie wpływu na rządzących i wywołanie pozytywnej zmiany w życiu ludzi.

Blog2

Salwador

Okazanie komuś wsparcia jest najprostszą i najbardziej efektywną formą działania

Świadomość tego, że nie jesteś zapomniany, że ktoś upomina się o Twoje prawa, ktoś kogo nigdy nie spotkałeś walczy o ciebie jest niezwykle wzmacniające.

Twoje zaangażowanie daje osobom doświadczającym naruszeń praw człowieka siłę i motywację do działania.

Inspiruje również inne osoby do dołączenia do globalnej sieci obrońców i obrońców praw człowieka.

Kiedy ktoś znajduje się w zagrożeniu z powodu naruszeń praw człowieka, Amnesty International działa za pomocą międzynarodowej „Pilnej Akcji” w tej sprawie. Masowa liczba listów, apeli, wiadomości płynących z całego świata może wywołać nacisk na władze i pomóc wpłynąć na los ludzi.

c452889ac93a92bc777744f2d5b3b68447efc797

Działamy

Przez ostatnie lata byliśmy świadkami niesprawiedliwych procesów, przypadków tortur, przymusowych wysiedleń, zaginięć w niewyjaśnionych okolicznościach, więzienia obrońców i obrończyń praw człowieka za prowadzenie działalności na rzecz innych osób…

Nie możemy interweniować w każdej sprawie, o której słyszymy, ale jeśli wiemy, że możemy doprowadzić do realnej zmiany w życiu ludzi, działamy.

ZOBACZ JAK DZIAŁAJĄ PILNE AKCJE

PODZIĘKOWANIA

Wasze działania prowadzą do poprawy warunków, w jakich znajdują się więźniowie, a w niektórych przypadkach nawet do ich uwolnienia. Osoby, na rzecz których działamy, często przesyłają nam podziękowania, w których podkreślają, że wiadomości od Was i Wasze zaangażowanie są dla nich źródłem nadziei:

244880_Manus-Island-1200px

TO DZIAŁA!

Behrouz Boochani jest wolny!

Pisarz i dziennikarz, spędził ponad 6 lat na wyspie Manus (Papua Nowa Gwinea) w jednym z zamkniętych ośrodków dla uchodźców stworzonych przez rząd Australii. W listopadzie 2019 roku wylądował w Nowej Zelandii. Przez lata Amnesty International prowadziła kampanie na rzecz uwolnienia jego oraz innych uchodźców, przebywających w australijskich ośrodkach na wyspie Manus oraz Nauru.

Marche des fiertés 2018

Twoje działanie może odmienić życie

Działamy w obronie ludzi, wzywamy do wysyłania apeli do władz albo wiadomości ze słowami solidarności, by pokazać szerokie wsparcie. Mówiąc głośno o indywidualnej historii możemy zwiększać świadomość o prawach człowieka i pozytywnie wpływać na sytuację poszczególnych ludzi.

Możemy wzywać do uwolnienia z więzienia, do zapewnienia sprawiedliwego procesu, położenia kresu nękaniu czy zastraszaniu. Niezależnie od celu jaki chcemy osiągnąć, motywacja jest zawsze ta sama: chcemy przestrzegania praw człowieka. Dołącz do nas!

Im więcej nas jest, tym jesteśmy bardziej skuteczni. Zaproś do sieci swoich znajomych.