Grupy lokalne

Dołącz do grupy lokalnej! Jeśli chcesz pomagać ludziom, chcesz pożytecznie poświęcić swój czas dla praw człowieka lub wspomóc działalność Amnesty International, zobacz czy w Twoim mieście działa grupa lokalna Amnesty International.
DSCF0058_SMALL

Co robią grupy lokalne?

Grupy lokalne to aktywiści i aktywistki działający w swoich miejscowościach na rzecz praw człowieka na świecie. Organizują różnego typu wydarzenia w przestrzeni swoich miast. Zwiększają świadomość społeczeństwa na temat działalności Amnesty International. Podczas każdego wydarzenia umożliwiają mieszkańcom swoich miast reagowanie na konkretne przypadki łamania praw człowieka poprzez napisanie listu czy podpisanie się pod petycją. Akcje grup lokalnych zwracają uwagę mediów na kwestie łamania praw człowieka.

Eventy, happeningi, konferencje, współpraca z innymi organizacjami, akcje związane z kampaniami społecznymi Amnesty International to przykłady działań, których powodzenie zależy od kreatywności osób z grup lokalnych.

Chcesz założyć grupę lokalną? Zbierz co najmniej 3 osoby – członków AI – które chcą działać w Twojej miejscowości i wyślij wiadomość na adres: aktywizm@amnesty.org.pl

Zobacz gdzie działają grupy lokalne

Działaj z Nami! Skontaktuj się z grupą w Twoim mieście.

Powiązany temat

Demokracja nadejdzie na rękach kobiet – relacja ze spotkania z Szirin Ebadi

Powiązany temat

Pióro Nadziei 2017: Ruszyły zgłoszenia do nagrody medialnej Amnesty International