Grupy lokalne

Dołącz do grupy lokalnej! Jeśli chcesz pomagać ludziom, chcesz pożytecznie poświęcić swój czas dla praw człowieka lub wspomóc działalność Amnesty International, zobacz czy w Twoim mieście działa grupa lokalna Amnesty International.
DSCF0058_SMALL

Co robią grupy lokalne?

Grupy lokalne to aktywiści i aktywistki działający w swoich miejscowościach na rzecz praw człowieka na świecie. Organizują różnego typu wydarzenia w przestrzeni swoich miast. Zwiększają świadomość społeczeństwa na temat działalności Amnesty International. Podczas każdego wydarzenia umożliwiają mieszkańcom swoich miast reagowanie na konkretne przypadki łamania praw człowieka poprzez napisanie listu czy podpisanie się pod petycją. Akcje grup lokalnych zwracają uwagę mediów na kwestie łamania praw człowieka.

Eventy, happeningi, konferencje, współpraca z innymi organizacjami, akcje związane z kampaniami społecznymi Amnesty International to przykłady działań, których powodzenie zależy od kreatywności osób z grup lokalnych.

Chcesz założyć grupę lokalną? Zbierz co najmniej 3 osoby – członków AI – które chcą działać w Twojej miejscowości i wyślij wiadomość na adres: aktywizm@amnesty.org.pl

Zobacz gdzie działają grupy lokalne

Działaj z nami! Skontaktuj się z grupą w Twoim mieście.

Powiązany temat

Polska: Rzecznik Praw Obywatelskich musi być w stanie pełnić swoją konstytucyjną rolę w sposób wolny od nacisków

Powiązany temat

Dyscyplinarki przeciwko sędziom i postępowania przeciwko Polsce – 6 briefing Amnesty dla Rady ds. Ogólnych UE

Powiązany temat

Czy 14 kobiet doczeka się sprawiedliwości w związku z przemocą podczas Marszu Niepodległości?