Grupy lokalne

Grupy lokalne tworzone są przez zaangażowane osoby – aktywistki i aktywistów, którzy działają w swoich miejscowościach na rzecz praw człowieka.
My activism isn’t motivated by kindness. It’s motivated by anger
Zhanar Sekerbayeva
DSCF0058_SMALL

Co robią grupy lokalne?

Grupy lokalne mają realny wpływ na poprawę życia osób z różnych stron globu. Ich pełna pasji i energii działalność skutkuje realnymi zmianami w świecie. Poprzez swoje kreatywne działania – organizowanie akcji ulicznych, happeningów, konferencji i wielu innych wydarzeń, doprowadzają do zwiększania świadomości o działalności Amnesty International, prawach człowieka oraz nagłaśniania przypadków ich łamania.

Celem grup lokalnych, podobnie jak całego Stowarzyszenia, jest zmiana świata. Jest to możliwe dzięki zaangażowaniu osób z lokalnej społeczności. Podczas każdego wydarzenia aktywistki i aktywiści, umożliwiają mieszkańcom swoich miejscowości reagowanie na konkretne przypadki łamania praw człowieka poprzez napisanie listu czy podpisanie petycji.

Maraton Pisania Listów aktywizm

Dołącz!

Chcesz założyć grupę lokalną? Zbierz co najmniej 3 osoby – członków i członkiń Amnesty – które chcą działać w Twojej miejscowości i wyślij wiadomość na adres: aktywizm@amnesty.org.pl

Wypełnij formularz i pozostań z Nami w kontakcie!

Powiązany temat

Poznaj aktywistów i aktywistki grup lokalnych Amnesty International – Tomke Ptasiński

Powiązany temat

Poznaj aktywistów i aktywistki grup lokalnych Amnesty International – Asia Nalazek