V Maraton Pisania Listów 11-12 grudnia 2004 r. – konkurs dla szkolnych grup AI – Amnesty International

V Maraton Pisania Listów 11-12 grudnia 2004 r. – konkurs dla szkolnych grup AI

Wystarczy naprawdę niewiele – przede wszystkim gotowość kilku osób z Waszej grupy lub szkoły do spędzenia kilku czy kilkunastu godzin z długopisem, kartką papieru, kopertą i znaczkiem pocztowym. Pamiętajcie, że aby wziąć udział w Maratonie musicie porozmawiać ze swoim opiekunem lub opiekunką oraz dyrektorem lub dyrektorką szkoły, którzy wyrażą zgodę na przeprowadzenie tej akcji w Waszej szkole. Udział w tym międzynarodowym wydarzeniu Amnesty International to doskonała okazja do promocji praw człowieka i idei szkolnych grup Amnesty International w Waszej szkole. Więcej informacji o Maratonie znajdziecie na stronie internetowej www.amnesty.org.pl/maraton.

Zachęcamy do udziału w Maratonie oraz nadsyłania dokumentacji i reportaży z maratonu na konkurs Amnesty International dla szkolnych grup Amnesty International. Na Wasze sprawozdania czekamy do 20 stycznia 2005 roku. Dla 3 najlepszych szkół przygotowaliśmy nagrody rzeczowe. Każda szkoła, która nadeśle sprawozdanie otrzyma drobne upominki.

Prosimy o przesyłanie na adres poczty elektronicznej szkolna_grupa@amnesty.org.pl informacji, że Wasza szkolna grupa AI lub szkoła bierze udział w Maratonie do dnia 30 listopada 2004 r.

Aby uzyskać więcej informacji na temat udziału Waszej grupy czy szkoły w Maratonie, założenia i działalności szkolnej grupy Amnesty International prosimy o kontakt pod adresem arkadiusz.jarosinski@amnesty.org.pl.

Liczymy na Wasz udział!!!