Warszawa: Wakacje z Amnesty International w Centrum Łowicka – Amnesty International

Warszawa: Wakacje z Amnesty International w Centrum Łowicka

Przez całe wakacje, raz na 2 tygodnie w soboty proponujemy warsztaty dla różnych grup wiekowych, dotyczące problematyki z zakresu praw człowieka dla różnych grup wiekowych (zobacz harmonogram warsztatów). Wszystkie warsztaty będą prowadzone przy wykorzystaniu metod aktywnych przez wykwalifikowanych trenerów Projektu Edukacyjnego Amnesty International na Mazowszu oraz współpracujących z nami ekspertów. Warsztaty organizowane są w odrębnych blokach tematycznych i nie wymagają zaangażowania przez całe wakacje. Pierwsze warsztaty już 5 lipca!
Ponadto od 5 lipca przez okres całych wakacji pod okiem doświadczonych fotografów będzie można uczestniczyć w pracy nad projektem fotograficznym poświęconym prawom człowieka. Osoby, które zdecydują się wziąć udział w bloku czterech, odbywających się raz na 2 tygodnie w soboty zajęć poznają tajniki pracy i warsztatu fotografa oraz będą mogły je wykorzystać na plenerze fotograficznym. Efekt ich pracy zaprezentowany zostanie na wystawie w Centrum Łowicka już we wrześniu. Szczegóły w harmonogramie.

Warsztatom i zajęciom w grupie fotograficznej towarzyszyć będą odbywające się w środy co 2 tygodnie o godz. 19.00 projekcje filmów, poruszających problemy związane z prawami człowieka. Informacje o projekcjach dostępne są w harmonogramie zajęć i stopniowo będą pojawiać się także na stronie www.amnesty.org.pl w dziale -Ogłoszenia-.

Wszystkie warsztaty, zajęcia grupy fotograficznej i pokazy filmów są bezpłatne i odbywać się będą w Centrum Łowicka w Warszawie przy ul. Łowickiej 21.
Dojazd: http://www.lowicka.pl/Kontakt.html

Zgłoszenia na warsztaty i do grupy fotograficznej prosimy przesyłać na adres: warsztaty-lowicka(małpa)amnesty.org.pl w tytule e-maila wpisując -Grupa fotograficzna- lub datę warsztatu, w którym chcecie Państwo wziąć udział (harmonogram w załączeniu).

Już jutro pierwsza projekcja poświęcona prawom człowieka. Zapraszamy o godz. 19.00 do Centrum Łowicka na pokaz filmu Andrew Niccola -Pan życia i śmierci- z Nicolasem Cage’em w roli głównej. Po filmie dyskusja na temat wpływu nielegalnego handlu bronią na nasilenie naruszeń praw człowieka na terytoriach konfliktowych.

Kontakt do organizatora:
Anna Chyłek, Amnesty International Polska