Warszawska grupa AI zaprasza na koncert “The Clash” – Amnesty International

Warszawska grupa AI zaprasza na koncert “The Clash”

Rok temu – 22.XII.2002 odszedł Joe Strummer, wokalista The Clash. W I rocznicę śmierci Amnesty International oraz Dr.Martens (www.grinders.pl) zaprasza na imprezę poświęconą pamięci jego osoby.

Człowiek, dla którego muzyka była bronią w walce przeciw rasizmowi, przemocy, wojnie, dehumanizacji naszych czasów. Z wykształcenia artysta plastyk, z zamiłowania genialny muzyk, wokalista, twórca piosenek. Naprawdę nazywał się John Graham Mellor. Pseudonim „Strummer” (-brzdąkacz”) wziął się stąd, że Mellor zarabiał niegdyś jako grajek na stacjach londyńskiego metra, brzdąkając „Johnny B. Goode” na ukelele… Trudno jest sobie wyobrazić The Clash bez Joe’go Strummera, tak jak trudno jest wyobrazić sobie współczesną muzykę bez grupy The Clash.

Zespoły Neony i DeSka zagrają własny materiał (punk/ska/rock’n’roll)oraz covery The Clash, po koncercie imprezę poprowadzą DJ-e: Bigos (Pietia), Rockpoll oraz Mroku, muzyka: rock/punk/ska/rock’n’roll. Zapraszamy do klubu Progresja (ul. Kaliskiego 25a, Warszawa, www.progresja.com) 22.XII.2003 od godziny 17:00, koncert zaczyna się o 20:00, wejście: 5 zł. Zapraszamy do odwiedzenia strony sponsora imprezy – sklepu internetowego z obuwiem Dr.Martens i Grinders: www.grinders.pl