Weź udział w szkoleniu i dołącz do projektu “Prawa człowieka: Teraz! To jest w Twoich rękach” – Amnesty International

Chcesz zostać edukatorem/edukatorką Amnesty International? Masz doświadczenie w pracy z grupą? Chcesz się rozwijać i szukasz nowych wyzwań? CHCESZ DOKONAĆ POZYTYWNEJ ZMIANY W TWOIM OTOCZENIU?<br /> <br />

Zostań animatorem/animatorką projektu – Prawa człowieka: Teraz! To jest w Twoich rękach.
Prawa człowieka to dużo więcej niż dokumenty i prawne regulacje. Są częścią naszego codziennego życia. W ramach projektu będziemy zachęcać grupy młodych, żeby zauważyły problemy prawo-człowiecze w swoim otoczeniu i działały na rzecz ich rozwiązania. Animator/ka to osoba, która będzie wspomagać, inspirować, młodzież na pracy na rzecz zmian w lokalnym środowisku.
W ramach projektu:

• weźmiesz udział w dwudniowym szkoleniu dla animatorów/animatorek projektu, które odbędzie się w Trójmieście 14-15. czerwca 2014
  • otrzymasz pakiet materiałów edukacyjnych
  • otrzymasz wsparcie merytoryczne ze strony Stowarzyszenia w przeprowadzeniu swoich warsztatów
  • osoby zaangażowane w realizację projektu zostaną także zaproszone  do udziału w Forum Animatorów/ek Praw Człowieka, które odbędzie się w czerwcu br.

Program szkolenia przewiduje następujące zajęcia tematyczne:

• Amnesty International i prawa człowieka
  • Lokalny wymiar praw człowieka – czyli jak pracować z młodzieżą. Podstawy umiejętności edukacyjnych.
  • Dobre praktyki w pracy z młodzieżą na przykładzie aktualnych kampanii Amnesty International (Stop Torturom, Moje ciało a prawa człowieka)

Kwestie organizacyjne:

• Szkolenie odbędzie się w terminie 14-15.06.2014 r. od godziny 10:00 do 19:00 w  sobotę oraz od 9:00 do 18:00 w niedzielę w Trójmieście.
  • Udział w szkoleniu jest bezpłatny.
  • Animatorom/animatorkom zostaną zwrócone koszty podróży oraz zapewniony nocleg z 14 na 15 czerwca.

Osoby, które zrezygnują z uczestnictwa w szkoleniu po dniu 10 czerwca bądź nie pojawią się na warsztatach zostaną obciążone kosztami warsztatów, które zostały poniesione przez Amnesty (około 250 zł).

• W czasie szkolenia zapewniamy wyżywienie wegetariańskie
  • Liczba osób biorących udział w projekcie jest ograniczona.

Zgłoszenia:
Osoby zainteresowane prosimy o zapoznanie z zasadami współpracy oraz przesłanie wypełnionego formularza zgłoszeniowego na adres: szkolenia@amnesty.org.pl do dnia 10 czerwca br.
Dołącz do projektu. To jest w Twoich rękach!
Projekt realizowany przy wsparciu Szwajcarii w ramach szwajcarskiego programu współpracy z nowymi krajami członkowskimi Unii Europejskiej.

Powiązany temat

„Byliśmy traktowani jak przestępcy” – historie represji wobec polskich aktywistów_ek LGBTI w nowym raporcie Amnesty International