Webinarium: Sytuacja uchodźców na greckich wyspach. Nowy czy stary kryzys w Europie?

Jak Unia Europejska radzi sobie z udzielaniem ochrony osobom uciekającym przed wojną i prześladowaniami? Jaki wpływ ma polska polityka na sytuację uchodźców w Europie? Jak wyglądają warunki panujące w obozach dla uchodźców i uchodźczyń? Jak wygląda codzienna praca na ich rzecz, na przykładzie obozu na greckiej wyspie Samos?

Na te pytania postaramy się odpowiedzieć podczas webinarium, na które zapraszamy nauczycieli, nauczycielki, przedstawicieli i przedstawicielki instytucji zajmujących się problematyką uchodźstwa i migracji oraz wszystkie zainteresowane osoby.

Spotkanie odbędzie się 28.11.2019 o godzinie 18.30 i poprowadzi je Aleksandra Fertlińska, wieloletnia koordynatorka kampanii ds. uchodźców w Amnesty International, aktualnie Ekspertka ds. monitoringu praw człowieka, współpracuje z organizacjami działającymi na rzecz uchodźców na greckiej wyspie Samos, z której właśnie wróciła.

Weź udział w webinarium, klikając w ten link>>>

Zdjęcie w nagłówku. Copyright: Giorgos Moutafis/Amnesty International

Otwórzmy port dla uratowanych uchodźców!