WIERZYMY W WOLNOŚĆ

Antologia opowiadań na 30-lecie Amnesty International w Polsce

WYPEŁNIJ formularz. Po zapisaniu się, otrzymasz od nas automatyczną wiadomość z linkiem do pobrania opowiadania.

ZAPISZ SIĘ NA NEWSLETTER
„WIERZYMY W WOLNOŚĆ”
i pobierz opowiadania.

Dane osobowe przetwarzamy na podstawie obowiązujących przepisów prawa (m.in. Rozporządzenia UE 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016) w celu zapisania do newslettera o antologii “Wierzymy w wolność” na czas realizacji działań statutowych. Pamiętaj, że masz prawo dostępu do swoich danych. Możesz zwrócić się do nas z prośbą o ich sprostowanie, usunięcie lub ograniczenia ich przetwarzania. Możesz też wycofać swoją zgodę, a także złożyć skargę do organu nadzorczego. W sprawie danych osobowych kontaktuj się z nami pod adresem: dane@amnesty.org.pl.

Amnesty International Polska obchodzi w tym roku 30-lecie swojej działalności. W tym czasie wspólnie z Wami walczyliśmy o prawa człowieka biorąc udział w protestach, zbierając podpisy pod petycjami, cyklicznie organizując Maraton Pisania Listów. Mimo zmieniających się okoliczności zawsze motywowały nas nadzieja i wolność.

Z okazji tego jubileuszu realizujemy wyjątkowy projekt, który powstaje we współpracy z polskimi twórcami i agencją kreatywną 180heartbeats+JUNG v MATT. „Wierzymy w wolność” to zbiór opowiadań o prawach człowieka. Opowiadania ze zbioru “Wierzymy w wolność” będą cyklicznie publikowane na stronie amnesty.org.pl.

W projekcie „Wierzymy w wolność” wzięli udział: Sylwia Chutnik, Martyna Bunda, Remigiusz Grzela, Inga Iwasiów, Wojciech Kuczok, Michał Olszewski, Wojciech Tochman oraz Ludwika Włodek.

Opowiadania można też pobrać w formatach EPUB i MOBI na stronie naszego partnera Woblink.

Powiadom znajomych i bliskich o antologii
“Wierzymy w wolność”.

FacebookTwitter

Jesteśmy zaszczyceni mogąc współpracować z wybitnymi polskimi twórcami, którzy przygotowali dla nas opowiadania poświęcone prawom człowieka. Mamy nadzieję, że będą okazją do refleksji i rozmowy na temat tego, gdzie jesteśmy i jaka jest przyszłość praw człowieka.

– Draginja Nadaždin, dyrektorka Amnesty International Polska

Wierzymy w Wolność

"Niesprawiedliwość gdziekolwiek jest zagrożeniem dla sprawiedliwości wszędzie"

o 30-leciu Amnesty International w Polsce