Wolontariat przy tworzeniu treści dostępnych dla osób z niepełnosprawnościami – Amnesty International

Wolontariat przy tworzeniu treści dostępnych dla osób z niepełnosprawnościami

Stowarzyszenie Amnesty International poszukuje osoby, która w ramach wolontariatu wesprze nas w opracowywaniu treści w mediach społecznościowych, dostępnych dla osób z różnorodnymi potrzebami, w tym osób z niepełnosprawnościami – w szczególności dla osób niewidomych i słabowidzących.

Zadania:

• pisanie tekstów alternatywnych do grafik zamieszczanych w mediach społecznościowych i na stronie internetowej;
  • tworzenie napisów rozszerzonych, zamkniętych oraz opisów tekstowych do filmów;
  • redakcja tekstów pod kątem prostego języka.

Zapewniamy:

• realizację ciekawych projektów we współpracy z doświadczonymi ekspertami i ekspertkami oraz przeszkolenie w zakresie dostępności;
  • pracę w sympatycznym zespole;
  • zaświadczenie o odbyciu wolontariatu i referencje;
  • elastyczne godziny pracy.

Wymagania:

• dostępność przez minimum 6 tygodni przez około 10 godzin tygodniowo;
  • sprawne posługiwanie się piórem;
  • zainteresowanie zagadnieniami związanymi z dostępnością treści dla osób z różnorodnymi potrzebami, w tym osób z niepełnosprawnościami – w szczególności dla osób niewidomych i słabowidzących;
  • dobra organizacja pracy;
  • zainteresowanie tematyką praw człowieka w Polsce i na świecie.

Zasady:

• początek wolontariatu – przełom wrzesień/październik 2022;
  • wolontariat na podstawie umowy wolontariackiej;
  • sposób pracy: zdalnie online;
  • prosimy o przesyłanie CV poprzez formularz do 30.09.2022.

W przesłanych dokumentach prosimy o umieszczenie klauzuli:

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych dla potrzeb niezbędnych do realizacji procesu rekrutacji zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (RODO).

FORMULARZ APLIKACYJNY

Poniżej dodaj swoje CV:

Jeśli jest wymagany - dodaj swój list motywacyjny:

Jeśli jest wymagany - dodaj inny dokument:

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych przez Stowarzyszenie Amnesty International w celu przeprowadzenia procesu rekrutacji. Dane będziemy przetwarzać do 30 dni na podstawie obowiązujących przepisów prawa (m.in. Rozporządzenia UE 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016). Pamiętaj, że masz prawo dostępu do swoich danych. Możesz zwrócić się do nas z prośbą o ich sprostowanie, usunięcie lub ograniczenia ich przetwarzania. Możesz też wycofać swoją zgodę, a także złożyć skargę do organu nadzorczego. W sprawie danych osobowych kontaktuj się z nami pod adresem: dane@amnesty.org.pl.