Wolontariat w zespole Maratonu Pisania Listów

Poszukujemy grupy osób do współpracy przy projekcie Maratonu Pisania Listów w okresie od 10 października do 31 stycznia (ok. 6 godzin tygodniowo).

Główne zadania:

• wsparcie w rejestracji miejsc maratonowych,
  • kontakt mailowy i telefoniczny z organizatorami i organizatorkami Maratonu
  • pomoc w przygotowaniu pakietów maratonowych
  • oraz wsparcie w bieżących pracach zespołu.

Wolontariat będzie odbywał się w biurze AI w Warszawie w godzinach 8:00-16:00. Wybrane osoby zostaną zaproszone na rozmowy rekrutacyjne i szkolenie wprowadzające dot. Maratonu, w pierwszym tygodniu października.

Najintensywniejszy okres współpracy przypada na listopad i pierwszą połowę grudnia. W pozostałym okresie czas zaangażowania może być mniejszy niż 6 godz. tygodniowo.

Oferujemy wolontariat w międzynarodowej organizacji pozarządowej, współpracę przy największym wydarzeniu na rzecz praw człowieka oraz dobrą atmosferę pracy i zaświadczenie o odbyciu wolontariatu.

Zainteresowane osoby prosimy o przesłanie CV na adres e-mail: maraton@amnesty.org.pl, do 30.09.2016, z klauzulą o przetwarzaniu danych osobowych:

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych w celu realizacji procesu rekrutacji przez Stowarzyszenie Amnesty International (zgodnie z Ustawą z dnia 29.08.1997 roku o Ochronie Danych Osobowych; tekst jednolity: Dz. U. z 2002r. Nr 101, poz. 926 ze zm.)

———–

Maraton Pisania Listów to największe wydarzenie na rzecz praw człowieka, odbywa się co roku w ramach świętowania Międzynarodowego Dnia Praw Człowieka (10 grudnia). Wysyłamy apele do władz oraz listy solidarności do osób, których prawa są łamane. Każdy może zorganizować Maraton! W Polsce piszemy w setkach miejsc w całym kraju – w szkołach, klubach, kawiarniach, instytucjach kultury. Organizacja wydarzenia jest dla pracowniczek i pracowników biura AI dużym wyzwaniem logistycznym i komunikacyjnym, dlatego tak ważne jest dla nas wsparcie wolontariuszy/ek. Dołącz do nas!

Domagaj się sprawiedliwości dla zamordowanej aktywistki!