Wolontariusz/wolontariuszka

Amnesty International poszukuje wolontariusza/wolontariuszki, który/a wesprze działania edukacyjne Stowarzyszenia. Jeśli jesteś osobą zainteresowaną edukacją na rzecz praw człowieka i chcesz zaangażować się w budowę świata wolnego od dyskryminacji, odezwij się do nas!

Zadania:

• współpraca przy projektowaniu i przeprowadzeniu diagnozy potrzeb szkół współpracujących z Amnesty International w obszarze edukacji praw człowieka;
  • aktualizacja baz danych placówek i osób zaangażowanych w działania edukacyjne Stowarzyszenia;
  • koordynacja działań aktywistycznych szkół uczestniczących w projektach edukacyjnych Amnesty International.
  • wysyłka materiałów edukacyjnych i akcyjnych.

Oferujemy:

• doświadczenie zawodowe w pracy z organizacją praw człowieka o zasięgu światowym, laureatką nagrody Nobla z 1977 r.;
  • rozwój zawodowy, możliwość zdobycia doświadczenia w realizacji projektów edukacyjnych;
  • pracę w zmotywowanym, entuzjastycznym i dynamicznym zespole przyjaźnie nastawionych osób.

Oczekujemy:

• zainteresowania oraz wiedzy w zakresie praw człowieka i edukacji antydyskryminacyjnej;
  • wykształcenia kierunkowego w dziedzinie nauk społecznych (mile widziani/widziane studenci/studentki ostatnich lat);
  • wysokiego poziomu kompetencji interpersonalnych i komunikacyjnych;
  • dyspozycyjności w wymiarze 8-10 godzin tygodniowo przez okres 3 miesięcy.

Stowarzyszenie Amnesty International respektuje procedury Equal Opportunity Employer (EOE). Przy wyborze i awansie nie stosuje się kryteriów dotyczących wieku, rasy, koloru skóry, płci (w tym ciąży i wychowania dziecka), pochodzenia etnicznego i narodowego, orientacji seksualnej i stanu zdrowia; uwzględniane są jedynie wiedza, doświadczenie i umiejętności.

Osoby zainteresowane proszone są o przesłanie swojego CV i listu motywacyjnego na adres edukacja@amnesty.org.pl do 18 stycznia 2017. Skontaktujemy się tylko z wybranymi osobami.

W przesłanych dokumentach prosimy o umieszczenie klauzuli:

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych dla potrzeb niezbędnych dla realizacji procesu rekrutacji (zgodnie z ustawą z dn. 29.08.97 roku o ochronie danych osobowych Dz.U Nr 133 poz. 883).