Biegaj Dobrze

Kojarzycie nas pewnie bardziej z Maratonem… Pisania Listów, ale my też biegamy! Dołącz do nas i wspieraj prawa człowieka!
beata-biegam

O co biega?

Dzięki projektowi #BiegamDobrze możesz wspierać Amnesty International podczas biegów organizowanych przez Fundację Maraton Warszawski. Jeśli biegasz i chcesz, żeby Twój udział w zawodach przyczynił się do realnej poprawy sytuacji uchodźców, ludzi torturowanych, więzionych za swoje poglądy, to ten projekt jest dla Ciebie!

Charytatywne bieganie na świecie jest od wielu lat bardzo popularne, w Polsce dopiero zaczynamy je promować – od kilku lat Amnesty Polska propaguje swoje kampanie na różnych imprezach biegowych. Teraz także Ty możesz dołączyć do naszej drużyny i wesprzeć naszą walkę o prawa każdego człowieka!

A jeśli nie biegasz, to zawsze możesz dorzucić parę złotych do zbiórek naszych biegaczy i biegaczek! Zobacz listę wszystkich zbiórek >>

Jak to działa?

1. Rejestrując się na bieg wybierz ścieżkę charytatywną.
2. Spośród kilku organizacji wybierasz Amnesty International 🙂
3. Na profilu Twojej zbiórki wstaw swoje zdjęcie i krótki opis – tutaj Twoi znajomi będą mogli wpłacać darowizny, które będą się pojawiać na liczniku.
4. W momencie pozyskania 300 zł zostanie Ci przydzielony numer startowy.
5. Wyznacz sobie dodatkowy cel i wyzwanie np.: jeśli zbiorę 1000 zł na Amnesty to przebiegnę cały dystans w przebraniu… świeczki? 😉
6. Przed biegiem otrzymasz od nas specjalny pakiet startowy z kilkoma niespodziankami 🙂
7. W dniu zawodów będziemy Ci kibicować na trasie!

Wizja bez działania to marzenie. Działanie bez wizji to koszmar.
Japońskie przysłowie

PORADNIK BIEGACZA

Jak skutecznie zbierać fundusze i walczyć o swój pakiet startowy?

foto-spychacze-big
Do biegu, gotowi... Zapisz się na bieg lub wesprzyj nasze zbiórki!