Human Rights Friendly

Łączymy miejsca przyjazne prawom człowieka! Human Rights Friendly to ogólnopolska sieć miejsc i podmiotów wspierających prawa człowieka i Amnesty International.

Znakiem Human Right Friendly oznaczamy miejsca partnerskie, które w różny sposób przyczyniają się do promowania idei praw człowieka np.: organizują wydarzenia, udostępniają swoją przestrzeń lub sprzęt, dystrybuują amnestyjne ulotki, przekazują fundusze na walkę o prawa człowieka, oferują członkom i członkiniom Amnesty specjalne korzyści.

witryna drzwi cut2 small

Jak to działa?

• identyfikacja potencjalnych Partnerów w danym mieście: firmy, organizacje, kawiarnie, kluby, teatry, biblioteki itp.
  • kontakt przedstawiciela Amnesty z potencjalną organizacją partnerską
  • uzgodnienie zakresu współpracy i ew. podpisanie uniwersalnej umowy/porozumienia
  • dostarczenie materiałów: umieszczenie znaku Human Rights Friendly na witrynie lokalu Partnera, ew. wstawienie stojaka z ulotkami
  • wstawienie danych i logo Partnera na stronie www.amnesty.org.pl/HRF i na specjalnej mapie