Przekaż darowiznę

Amnesty International jest organizacją niezależną i bezstronną. Nasza działalność jest możliwa dzięki składkom członkowskim oraz darowiznom od osób prywatnych i firm. Dlatego tak ważne jest Twoje wsparcie.

Wspieraj prawa człowieka

Każda kwota ma znaczenie!

Możesz zmienić lub uratować ludzkie życie!

Wybierz wysokość darowizny

Proszę wybrać odpowiednią kwotę

Dane karty

Wybierz cel szczegółówy

Jesteśmy organizacją niezależną i bezstronną. Nasza działalność jest możliwa dzięki darowiznom od osób prywatnych takich jak Ty. Dziękujemy!

Wszyscy ludzie rodzą się wolni i równi pod względem swej godności i swych praw. Dyskryminacja prowadzi do przemocy, wykluczenia i ubóstwa. Pomóż nam z nią walczyć!

Rządy państw chcą wiedzieć kiedy sięgamy po telefon komórkowy lub logujemy się do skrzynki e-mail. Sprzeciw się masowej inwigilacji wspierając naszą kampanię!

Zeznania osób przetrzymywanych w tajnych więzieniach CIA tworzą przerażający obraz tortur stosowanych na terytorium Polski. Śledztwo w tej sprawie musi zostać doprowadzone do końca! Wesprzyj nasze działania i #uwolnijprawde!

Odbywa się co roku w ramach świętowania Międzynarodowego Dnia Praw Człowieka (10 grudnia). Wysyłamy apele do władz oraz listy solidarności do osób, których prawa są łamane. Im więcej listów napiszemy, tym większa szansa, że uda nam się poprawić los danego bohatera lub bohaterki.

Każdy z nas ma prawo decydowania o swoim zdrowiu, ciele, seksualności i prokreacji - bez przymusu, przemocy i dyskryminacji. Zadbaj o swoje ciało, wesprzyj prawa człowieka!

Ludzie na całym świecie podejmują olbrzymie ryzyko i walczą o nasze prawa. Mogą być nauczycielami, studentkami, przeciwnikami politycznymi, pracowniczkami fabryk, dziennikarzami, prawniczkami i wieloma innymi. To możesz być Ty, Twój przyjaciel lub krewny. Działaj teraz! Zabierz głos w obronie tych, którzy mówią w naszym imieniu!

Przemoc wobec kobiet i przemoc domowa to nadal zjawiska powszechne. Na świecie więcej kobiet w wieku od 15 do 44 lat umiera na skutek przemocy niż na raka. Musimy to zmienić!

Nic nie usprawiedliwia tortur. Tortury są nielegalne i nieludzkie. Globalny zakaz tortur wyraźnie nie wystarcza - na całym świecie ludzie wciąż są poddawani torturom. Możesz im pomóc. Teraz.

Pomóż ludziom, którzy muszą opuścić swój dom uciekając przed wojną i prześladowaniami. Powiedz: Witamy Uchodźców i wesprzyj naszą kampanię!

Władze Rosji, Ukrainy, Białorusi ograniczają prawo do protestu i uciszają wszelkie głosy krytyki. Pomóż sąsiadom ze Wschodu walczyć o swoje prawa!

Zobacz jak wydajemy środki