Przekaż 1% na ochronę praw człowieka w Polsce

Jesteśmy wszędzie tam, gdzie prawa człowieka potrzebują ochrony. Twój 1% podatku, to wsparcie, dzięki któremu możemy działać. Bronimy wolności pokojowych zgromadzeń, niezależności sądów, a także praw kobiet w Polsce. Sprzeciwiamy się dyskryminacji, mowie nienawiści oraz inwigilacji. Walcz z nami! Wypełnij PIT podając KRS 0000 11 06 95.

Prawa kobiet

Edukujemy i organizujemy akcje przeciwko atakom na prawa kobiet. Proponujemy rozwiązania zwiększające skuteczność ich ochrony.

Wolność zgromadzeń

Badamy i dokumentujemy skutki zmiany Prawa o Zgromadzeniach w Polsce. Podczas marszy i protestów możesz spotkać naszych bezstronnych obserwatorów.

Niezależne sądownictwo

Monitorujemy zmiany dotyczące niezależności i niezawisłości sądownictwa. Dokumentujemy przypadki naruszeń.
pit screen png

Darmowy program do rozliczania PIT

Skorzystaj z darmowego programu do rozliczenia PIT zgodnego z wymaganiami Urzędu Skarbowego. Zeznanie podatkowe możesz przesłać do Ministerstwa Finansów za pomocą systemu e-deklaracje lub wydrukować i zanieść do właściwego US. Złóż deklarację szybko i bez komplikacji.

Nie wiesz jak rozliczyć PIT? To  proste! Wystarczy, że klikniesz poniższy przycisk, a w nowym oknie otworzy się program umożliwiający szybkie wypełnienie dowolnego formularza podatkowego (PIT-37 i wiele innych!).

Arrow

Przekaż 1%

Chroń prawa człowieka w Polsce!

Działamy dla praw człowieka w Polsce!

• Dokumentujemy przypadki nacisku na poszczególnych sędziów ze strony władzy wykonawczej, w postaci nieuzasadnionych decyzji kadrowych, krytyki nieprawomocnych orzeczeń, dyskredytacji kwalifikacji sędziów.
  • Ponadto raportujemy przypadki zastraszania i szykanowania kobiet ze względu na manifestowanie swoich poglądów lub żądanie respektowania swych praw. Domagamy się pełnego wdrożenia ratyfikowanej przez Polskę Konwencji Rady Europy o zapobieganiu i zwalczaniu przemocy wobec kobiet i przemocy domowej.
  • Monitorujemy sytuację na polskiej granicy, gdzie codziennie odmawia się wjazdu do Polski osobom zgłaszającym prześladowana i tortury, których doświadczyły w swoich krajach.
  • Przypominamy rządzącym o międzynarodowych zobowiązaniach Polski, monitorujemy stopień ich realizacji, przygotowujemy raporty i uczestniczymy w procesie legislacyjnym dotyczącym prawa do zgromadzeń, praw kobiet, praw uchodźców, zgłaszając uwagi i postulaty.

Działaj z nami! Wpisz w deklarację podatkową KRS 0000 11 06 95 lub skorzystaj z naszego darmowego programu do uzupełnienia swojego formularza PIT.

"Organizujecie akcje w sprawie osób, o których nikt inny się nie upomina. Przekazuję 1% podatku na Amnesty International od wielu lat. Każda organizacja pochylająca się nad człowiekiem jest jak skarb!"
Ewa, nauczycielka z Warszawy
"Przekazuję 1% Amnesty ponieważ chcę wspierać w każdy możliwy sposób organizacje, których celem jest ochrona i pomoc ludziom krzywdzonym. Dobrze, że są ludzie, których obchodzi los innych."
Mirosław, przedsiębiorca budowlany ze Szczecina
"Robicie dużo dobrego od wielu lat. Przekazuję 1% Amnesty International ponieważ ważne jest pilotowanie czy prawa człowieka są na świecie łamane. Podziwiam Was za to co robicie."
Grażyna, psycholog z Koszalina
path817-draga44444
Przekaż swój 1%! Wpisz nasz numer KRS 0000110695 w swoją deklarację podatkową lub wypełnij PIT online