Przekaż 1% na EDUKACJĘ PRAW CZŁOWIEKA W POLSCE

Jesteśmy wszędzie tam, gdzie prawa człowieka potrzebują ochrony. Twój 1% podatku to wsparcie, dzięki któremu możemy działać na rzecz edukacji praw człowieka w Polsce. Przekazujemy wiedzę o prawach człowieka, kształtujemy postawy im sprzyjające i budujemy umiejętności podejmowania działania w ich obronie. Przekaż 1%! Wypełnij PIT, podając KRS 0000 11 06 95.

EDUKACJA

Zmienia postawy i zachowania, przyczyniając się do powszechnego poszanowania praw i równości. Wzmacnia wiedzę, uczy umiejętności stawania w obronie praw swoich i innych ludzi. Daje oręże umożliwiające sprzeciw wobec dyskryminacji i innych naruszeń praw człowieka.

MATERIAŁY EDUKACYJNE

Co roku eksperci i ekspertki Amnesty International przygotowują darmowe materiały, które nie tylko, pomagają zdobyć wiedzę, ale także uczą, jak przekazywać ją innym.

PROJEKTY EDUKACYJNE

W ciągu ostatnich lat przeprowadziliśmy szereg projektów takich jak: Stop dyskryminacji, Szkoła przyjazna prawom człowieka czy Twój głos ma moc, angażując szkoły, grono pedagogiczne oraz uczniów i uczennice. Działamy też online, organizując webinaria oraz kursy na platformie edukacyjnej Akademia Praw Człowieka.
EPITY2021

Darmowy program do rozliczania PIT

Skorzystaj z darmowego programu do rozliczenia PIT zgodnego z wymaganiami Urzędu Skarbowego. Zeznanie podatkowe możesz przesłać do Ministerstwa Finansów za pomocą systemu e-deklaracje lub wydrukować i zanieść do właściwego US. Złóż deklarację szybko i bez komplikacji.

Nie wiesz jak rozliczyć PIT? To  proste! Wystarczy, że klikniesz poniższy przycisk, a w nowym oknie otworzy się program umożliwiający szybkie wypełnienie dowolnego formularza podatkowego (PIT-37 i wiele innych!).

Arrow
1200x1200px

Co robi Amnesty dla edukacji praw człowieka w szkole?

Amnesty International od dwóch dekad podejmuje działania na rzecz wprowadzenia rzetelnej edukacji praw człowieka w szkole. Prowadzimy szkolenia dla nauczycieli i nauczycielek, angażujemy młodzież w Szkolnych Grupach Praw Człowieka, przygotowujemy bezpłatne materiały edukacyjne. Społeczność międzynarodowa jest zgodna, że edukacja praw człowieka ma fundamentalny wpływ na poszanowanie i realizację podstawowych praw i wolności każdej osoby.

W ciągu ostatnich 5 lat podjęliśmy współpracę z 1 000 nauczycieli i nauczycielek.

W naszych warsztatach edukacyjnych wzięło udział 8 000 uczniów i uczennic.

Powstały 34 Szkolne Grupy Praw Człowieka.

Dlatego dzisiaj prosimy o Twoje wsparcie, by razem z gronem nauczycieli i nauczycielek tworzyć szkołę, która zapewnia dzieciom i młodzieży bezpieczeństwo, poszanowanie godności i praw człowieka oraz możliwość rozwoju w środowisku otwartym na różnorodność i pluralizm poglądów. Pomóż nam działać w polskich szkołach. Razem wzmocnijmy polską edukację.

Działaj z nami! Wpisz w deklarację podatkową KRS 0000 11 06 95 lub skorzystaj z naszego darmowego programu do uzupełnienia swojego formularza PIT.

"Organizujecie akcje w sprawie osób, o których nikt inny się nie upomina. Przekazuję 1% podatku na Amnesty International od wielu lat. Każda organizacja pochylająca się nad człowiekiem jest jak skarb!"
Ewa, nauczycielka z Warszawy
"Przekazuję 1% Amnesty ponieważ chcę wspierać w każdy możliwy sposób organizacje, których celem jest ochrona i pomoc ludziom krzywdzonym. Dobrze, że są ludzie, których obchodzi los innych."
Mirosław, przedsiębiorca budowlany ze Szczecina
"Robicie dużo dobrego od wielu lat. Przekazuję 1% Amnesty International ponieważ ważne jest pilotowanie czy prawa człowieka są na świecie łamane. Podziwiam Was za to co robicie."
Grażyna, psycholog z Koszalina
path65
Przekaż swój 1%! Wpisz nasz numer KRS 0000110695 w swoją deklarację podatkową lub wypełnij PIT online